Toysdaily 玩具日報

查看: 10799|回復: 12

[新品入手 + 短評] Nendoroid Petit Vocaroid #1 初音ミク

好耐無試過爆原盒....原來成盒買再返屋企係咁拆係咁拆真係幾開心的說!
好鍾意初音Miku, Nendoroid Petit 一出, 貴一貴都要原box入...:44:
呢一緝Nendoroid Petit比起以往真係有好大進步! gimmick多左好多!!!

去相~~~~

先黎一張大盒照:35:

:44::44:爆得原盒...點都要影一影呢.....

Close up: 先黎初音Miku同鏡音姐弟Rin / Len
質素唔會比大隻既Nendoroid差呢! 上色難免有輕微出界, eye print非常準確!!!

兄貴 Kaito 及 Meiko! 咲音Meiko(左)既造型好有動感呢!

弱音Haku, Saihate Miku,  亞北Neru

即將推出大版Nendoroid既巡音Ruka

隱藏版係淺井真紀製作既全可動levan polkka Miku!!!! :35:關節精細到有點過份!!!!

講到新gimmick, 唔可以唔提既係今次竟然可以好似大版咁樣換面!!!!! :52::52:

換面示範:shy:

當然唔少得Levan Polkka Miku 加上雙荵body:handshake:

Miku 換上可動 body, 生動好多:$:$

人總係貪心既~~~如果之後既Nendoroid Petit 系列可以出到 Vocaroid #1 咁多Gimmick就好啦!
最緊要係從此可以交換面部表情, 可玩性高好多呢!!!!
據goodsmile 網頁所講, 淺井親自操刀既可動版係完全無視製作成本........咁話....
500yen盒蛋有咁既質素, 自己已覺得好滿意!!!

謝謝觀賞:64::64:

今日去旺角 已經見唔到啦~.~
想買都買唔到 anyway thank樓主photo
頭像被屏蔽
快手到你呢~!
隻特別版真係好正,早就應該隻隻都出成咁嗎,pose擺得多啲~!
漂亮の物:D 漂亮の影 :71:
頭像被屏蔽
正......
So good~~~:71:

Can bigbig PM me where to buy and how much? Thanks :64:
影得好好~~
原帖由 arhin 於 27-11-2009 01:26 AM 發表 今日去旺角 已經見唔到啦~.~想買都買唔到 anyway thank樓主photo

:64:今日反而見街多左貨, 希望你到買到啦

原帖由 Avan 於 27-11-2009 08:55 AM 發表 快手到你呢~! 隻特別版真係好正,早就應該隻隻都出成咁嗎,pose擺得多啲~!

係囉...遲d出既series加多d可動就好啦, 例如nendoroid petit Fate / Stay Night:35:

原帖由 MSW55 於 27-11-2009 09:25 AM 發表 漂亮の物:D 漂亮の影 :71:

謝謝支持:64:
原帖由 kkchoy 於 27-11-2009 09:38 AM 發表 正......

謝謝:64:

原帖由 toys(r)me 於 27-11-2009 03:29 PM 發表 So good~~~:71: Can bigbig PM me where to buy and how much? Thanks :64:

已pm, 希望幫到你

原帖由 hohoho433 於 27-11-2009 05:06 PM 發表 影得好好~~

謝謝:64:

原帖由 mame169 於 27-11-2009 05:34 PM 發表 :71: nice shot

謝謝支持:64:
請問可唔可以pm埋我??
因為尋日行左好多地方都冇
thanks you:64:

嘩  ~~ 呢套野炒到飛起架喎 !
大大真係捨得 !
恭喜大大入到心頭好!
相影得好靚,感受到大大對初音特別有愛 !
Thanks for sharing ~~ :35:
原帖由 yui_style 於 28-11-2009 01:15 AM 發表
係囉...遲d出既series加多d可動就好啦, 例如nendoroid petit Fate / Stay Night:35:

呢個機會應該唔大
因為成本問題
呢套我真係點都要支持下啦, 仲出埋 Meiko 添, 真正一個 Family 大團圓呢~~