Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

又是嘍囉~ROBOT魂 SAVAGE~

油過黎? :?  加上d水貼當堂型左好多~~~~:handshake:

呢隻唔會買~~~因為下個月有神虎同龍神號~~~:70:
本来一直无兴趣,睇完你写后又15/16了。
这家伙好适合做旧化呢~人人都有只烂冬瓜~:DD
哩隻好野嚟架!抵入
riisdi:
THX!
圖案是水紙來的.

koon008:
我又無太留意槍托的問題,影相時是開唔開都有的,不過揀的時候無乜留意地揀了唔開的多.

K987000,MSW55,白騎士:
THANK YOU!!

taken:
哈哈,呢隻速度快三倍的!!

WalkerMachine兄:
兩隻色做舊化都正,沙黃,深灰都是傳統軍事色,乾掃小小銀色,之後掃D啡,黑,白舊化粉,效果應該一樣好.

一文字:
最簡單的加工!

罪兄:
你要睇就問起我了,因為我都係睇過幾集...

jarvis:
哈哈哈!THX!我又無想過咁整會多左D江湖味.

木嬰,riisdi:
THANK YOU介紹.

cybaster:
之後的M9我應該都會入手.
其實多少都係因為呢隻同M9我先買ROBOT魂陣營的,如果唔係買REVOLTECH啦.

連敗兄:
都無點油,掃D銀再上D粉就OK了.
下個月個兩隻神虎就中硬的了,我幾喜歡佢有D京劇FEEL.
龍神丸...好想中,不過看之前的相好似修身過頭.

mr.elljay:
呢隻做舊化一流!有時間仲可以加一堆武器比佢.
頭像被屏蔽
哈哈, 魯魯修, oo同fmp都有睇, 不過就仲未買過robot雲.
原帖由 warxv 於 24-11-2009 03:35 PM 發表

連敗兄:
都無點油,掃D銀再上D粉就OK了.
下個月個兩隻神虎就中硬的了,我幾喜歡佢有D京劇FEEL.
龍神丸...好想中,不過看之前的相好似修身過頭.

...

都油得好靚喎~~~:handshake:

龍神號係瘦左d ~~~ 不過等左太耐佢d玩具~~~照入 :DD 不過魔神系列有排出 ~~~ 除左師父,遲d可能仲有美子,虎王同雀仔~~~諗起都開心 :handshake:
bad-aries:
ROBOT魂早期我我都覺得唔吸引,不過新近出的如果有興趣可以考慮下.

連敗兄:
好簡單的,而且單就咁樣的效果要的工具唔多亦唔太貴.
一支銀油,一支平頭的畫筆,一盒雙星舊化粉就可以了,加起來不到100蚊,但可以用好多次了.
龍神丸仍然15/16中,睇相真係有D距離,實物好D我都會出手.
不過到時又係一大堆角色...所以都係睇定D先.
睇落真係唔覺二隻係同一機械設定:58:
:handshake: warxv CHing's weathering and the decal is very good and about right!:D

:71: !!!!!!!!!
舊化 更有軍事味
原帖由 warxv 於 24-11-2009 05:47 PM 發表
連敗兄:
好簡單的,而且單就咁樣的效果要的工具唔多亦唔太貴.
一支銀油,一支平頭的畫筆,一盒雙星舊化粉就可以了,加起來不到100蚊,但 ...

可惜我唔識油~~~~:die:

魔神銷得o既話~~~魔神2同超魔神o既機体就有望啦~~~:shiny: 不過呢robot魂d供應有d緊張,希望呢隻多d貨啦~~~~:sad:
Kimutaku:
係!多數因為故事中講東西陣形,風格上差異要大D.
不過我幾喜歡呢個"蘇聯"設計的.

F-14:
THX!
好簡單的,有興趣你都可以試下.

白魔導:
佢本身設計用來玩舊化幾好的,簡單的線條功夫少好多而又明顯.

連敗兄:
好簡單的,可以試下.當然搵D價錢平的開刀先.
ROBOT魂都唔算好緊張,基本有兩日時間你考慮,之後D價一係上天,一係下海...
睇親樓主既post,個個都係精華,仲要係好毒:52:
呢隻係我繼ARX-7後最喜歡的AS
就和高達的龜霸一樣, 看多了反而覺得很可愛...真糟糕XD

和ARX-7一起DISPLAY的話反倒顯得ARX-7太瘦了呢~