Toysdaily 玩具日報

查看: 10342|回復: 16

試PO下野先...(修訂版PART 1)

過期GAME架, 專門存放部份已經過期的主機平台遊戲, 大部份以SEGA為主, 亦有若干SFC, N64, PC-E及PC-FX

PSY-Q SEGA SATURN SDK的Manual, 用來撰寫saturn平台軟件.

PS FF IX, V, VI 發行紀念應募品, 屬抽選非賣品, 只出1000套.

香港很少見的"全日本製造"ACRADE BOX---雷神, 支援NEO GEO MVS. CAPCOM CP II等.
日本旅行時以39800日元購入連JAMMER CABLE一條,  手工及質數絕不是一般土產SUPER GUN可比.

一套KOF 94 -2003 NEO GEO版本, 部份SQUARE-ENIX千禧紀念版及一些PC GAMES, 包括筆者當年至愛的EQ

CAPCOM CP II機板, 此為箱說齊全的完動品, 內中為SUPER STREET FIGHTER II X

當年的幻之名機, 任天堂黑歷史之最, 香港應不多人見過甚至聽過的N64專用磁碟機64DD.
此為預約販售的初回套裝, 內有64DD一台, 軟件六至八套左右, 鍵盤, Mouse, Modem, 記憶pack(對, 是modem, 因為是可上網的)

另一幻之週邊產品, PS2專用頭載式LCD PUD-J5A, SCE黑歷史之一, 載上後會因應頭部移動而切換視點
可惜最後只有一隻Energy Air Force空戰遊戲支援此機能, 當年入手非常昂貴, 接近5000大洋. 本身亦可當成一般頭載式LCD用(模擬100吋)
音質很有層次感, HD年代前為筆者至愛, 現已封印

SQUARE-ENIX的ULTIMANIA攻略系列, 筆者的收集之一

部份過期平台, 有些是全新購入未使用, 有些則是當年購入, 都屬箱說齊全的完動品, 定時會作機件檢查

另一批過期平台...

這個櫃是存放PSONE, FC, MEGA CD, PIPPIN軟件用的. 為數二百套左右

任天堂20週年紀念的紅白機複刻GBA遊戲30套, 分成VOL 1,2,3推出, 此為抽選非賣品的套裝大盒包裝

LASER ACTIVE, 第一台使用LD為媒體的主機平台, 筆者還存有約莫廿套軟件

部份日式攻略.

部份"參考書"

任天堂灰機NES軟件

體積比較龐大的限量版PS2軟件...

係唔係全部都唔要啦~?! :shiny:
side3net 兄, 全部係你的? 真係可以做 遊戲雜誌編輯 wor ... 定係已經係 ?? :71:
好多正野呀~@0@
很利害...

不過想問個很蠢的問題...

相內的所有遊戲... 樓主都有爆機嗎?...

小櫻上...

原帖由 小櫻 於 20-11-2009 10:31 AM 發表
很利害...

不過想問個很蠢的問題...

相內的所有遊戲... 樓主都有爆機嗎?...

小櫻上...

有百份之45左右是全新未開封的.
另有一些是從多次日本之旅搜購回來的完品中古貨
一般這類及限量版都不會玩. 純粹收集.
原帖由 Vince 於 20-11-2009 10:10 AM 發表
side3net 兄, 全部係你的? 真係可以做 遊戲雜誌編輯 wor ... 定係已經係 ?? :71:

這些只是十份之一左右, 嘻嘻嘻....
原帖由 車仔 於 20-11-2009 12:13 AM 發表
係唔係全部都唔要啦~?! :shiny:

你全批買既我特價比你囉, 呵呵呵呵.. =P
我都想叫你post 相睇下啦,估唔到咁快手!

不過可否改過貼切些的題目?我都係見你出post至入來睇睇,先知有咁正的東西。

我好想玩20週年的GBA,30隻 game :58:
原帖由 mushroom 於 21-11-2009 12:21 AM 發表
我都想叫你post 相睇下啦,估唔到咁快手!

不過可否改過貼切些的題目?我都係見你出post至入來睇睇,先知有咁正的東西。

我好想玩20週年的GBA,30隻 game :58:

你當年無買咩?
當年散買好似係每隻150銀至200左右.
其實果堆GAMES我大部份都有當年既FC版本
(呵呵, 果堆原裝磁碟我上星期試過, 仲係品質良好...)
我再買GBA版純粹係為左任天堂FC廿週年活動堆禮物.
(一部FC版GBA及三個紀念盒)
原帖由 side3net 於 22-11-2009 04:17 PM 發表

你當年無買咩?
當年散買好似係每隻150銀至200左右.
其實果堆GAMES我大部份都有當年既FC版本
(呵呵, 果堆原裝磁碟我上星期試過, 仲係品質良好...)
我再買GBA版純粹係為左任天堂FC廿週年活動堆禮物.
(一部FC版 ...
我都唔知出過,亦無錢買.....200X30....
原帖由 side3net 於 20-11-2009 12:45 PM 發表

這些只是十份之一左右, 嘻嘻嘻....

1/10 ~~~ :Q
原帖由 mushroom 於 22-11-2009 10:00 PM 發表
我都唔知出過,亦無錢買.....200X30....

http://www.nintendo.co.jp/n08/fmk/index.html

唔算貴啦, 而且佢都唔係一次過出晒三十隻
而係分三批推出既. 每次十隻, 詳情參考呢個網址.
如果你唔係要儲晒佢, 你都唔一定要買晒既.
原帖由 side3net 於 23-11-2009 11:52 PM 發表

http://www.nintendo.co.jp/n08/fmk/index.html

唔算貴啦, 而且佢都唔係一次過出晒三十隻
而係分三批推出既. 每次十隻, 詳情參考呢個網址.
如果你唔係要儲晒佢, 你都唔一定要買晒既.
我唔係日本人都買到?
原帖由 mushroom 於 24-11-2009 10:22 AM 發表
我唔係日本人都買到?

你係香港只係應募唔到三個紀念盒姐
(應募條件需為日本club nintendo會員, 三十張應募卷, 即每隻game一張.)
香港有呢堆野散賣架..你可以去搵下..
雖然都已經係2004年GBA年代既產物...
不過, 呢堆野有個好處, 唔同於一般GBA遊戲, 佢係無扮原裝既老番東門版既.
應該係因為包裝比貴特別(用一個細紙盒外加透明膠盒)老返成本太高, 又係FC遊戲, 唔化算掛.