Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 小卡

TDK蝙蝠侠的脚断了,请帮帮手~~

原帖由 nam501xx 於 15-11-2009 10:39 AM 發表

呢隻黑色膠料跟本有問題, 比較脆, 我相信唔係個別事件.

Body方面, 我係用闊膊HT body, 首先將小腿連ball joint 個件parts慢慢搖出來, 然後撬開小腿, 因用咗膠水, 所以連接位係會爛, 但用AA膠貼番問題不 ...

哦~
真系好多谢大大ge无私分享同o甘细心同我哩个新手讲解~
等阵我就去试,虽然我而家手头上没有任何多余ge body~
原帖由 小卡 於 14-11-2009 02:13 AM 發表
我的TDK蝙蝠侠的膝盖断了,请问我应该用narrow shouder body??还是slim body咧??
我之前那个body有做过瘦身的,所以这次想买slim bo ...

給你一個參考,這是換了slim body 的 batman

原帖由 hschsc 於 15-11-2009 11:34 PM 發表

睇来好似好唔错wor~
但系睇不清楚,可否请大大影多几张靓相比小弟参考下~
大大有无另外瘦过身ga??大腿同手臂会不会太瘦,整到件胶衣松松咧??

真系好多谢大大~^^

原帖由 小卡 於 16-11-2009 12:54 AM 發表

睇来好似好唔错wor~
但系睇不清楚,可否请大大影多几张靓相比小弟参考下~
大大有无另外瘦过身ga??大腿同手臂会不会太瘦,整到件胶衣松松 ...

我影左唔係好多幅,E幅算最清楚:80:

我沒有另外瘦身,用左slim body 大腿同手臂唔會太瘦岩岩好,

係換左body 之後要收一收膠衣腰既部份:43:
原帖由 hschsc 於 16-11-2009 11:59 PM 發表

我影左唔係好多幅,E幅算最清楚:80:

我沒有另外瘦身,用左slim body 大腿同手臂唔會太瘦岩岩好,

係換左body 之後要收一收膠衣腰既部份:43:

真系好多谢大大ge宝贵意见及相片~:77:
o甘我就一于买只slim body来试下啦~:52:

但系又有另一个灾难发生,啱啱睇到蝙蝠侠ge胶裤爆胶啦~~~~~~~~~~~~~:53:
原帖由 hschsc 於 15-11-2009 11:34 PM 發表

效果幾好咁噃.......:71: