Toysdaily 玩具日報

查看: 33501|回復: 58

Robot 魂 - VF-25F (多圖)

Macross Frontier 終於有件好玩具!

DX外型唔得、模型唔適合把玩;VF100個人覺得OK,但好多人覺得佢條條fing。

除左模型個人覺得Bandai有出過力之外,DX同VF100可以話有d欺場。呢隻Robot,我覺得算係一個交代:

可能唔似設定咁修長、冇模型咁忠於設定,但整體上黎講,我覺得係靚既。

外型比DX靚、關節唔似VF100鬆、襟玩過模型 - 當然,佢就唔變得型...

大腿關節非常唔錯:

肩關節亦好好。手臂可以近180度:

飛身插!

面相比DX同VF100都要靚。比模型...  我覺得Robot魂都win倒...:(

缺點:Super Mode時個胸甲大得好肉酸!!!:55:

個胸太長:53:

:help:

唉。

就就位...  可以好少少...

遮住個胸,直頭係靚。:shy:

黎多個:

玩到太夜...  唔得閒幫婦人機影... :o

多張close up...  有機會再影...  

多謝收睇:64:

小後記:

- 本來對婦人機興趣比較大,對VF-25F冇咩期望。估唔到,到手感覺岩岩相反。你見我影咁多25F就知。

- 隻婦人機睇相感覺好過實物。唔係話差...  都叫交足功課...  但同隻25F比,又實在係比下去。

- Robot魂婦人機個價,仲貴過Yamato 1/60果隻。size嘛,1/60隻腳應該長過成隻Robot魂。

:71: :71:
Any comment for the QC?  :64:
原帖由 Douglas.M.Saint 於 13-11-2009 01:12 AM 發表
Any comment for the QC?  :64:

個人冇complaint!:64:
頭像被屏蔽
唔可以變形真可惜。。。
山口都變形啦,ROBOT魂做羊唔做變形WO~。。。。
件super parts, 要扣分, 除左胸甲長外, 水口位明顯, 點解吾開係後面呢?
原帖由 BlackAce 於 13-11-2009 01:19 AM 發表
件super parts, 要扣分, 除左胸甲長外, 水口位明顯, 點解吾開係後面呢?

我將會封印佢件Super Parts:ice:
:71:  師兄果然快手, 似乎此系列可玩性甚高, 唔怕趺手趺腳.:43:
heehee i've made the right decision to skip vf-100s & wait for the robot spirit :$
大大係邊入手同幾銀:77:
頭像被屏蔽
OK WOR~
有機會見到的話﹐會入的
原帖由 x2toys 於 13-11-2009 01:16 發表
唔可以變形真可惜。。。
山口都變形啦,ROBOT魂做羊唔做變形WO~。。。。

BANDAI多款式揀,變型有VF-100,模型同合金啦.
佢專心搞好D人型比例,我接受WOR.
玩過一次VF-100就知了,VF-25變型太煩啦,做變型一定會損失可動同體型.
你睇樓主D圖幾多動作,DX同模型都一定做唔番呢D甫士.

原帖由 呂品器 於 13-11-2009 01:20 AM 發表

我將會封印佢件Super Parts:ice:

同 VF-100 比較 ROBOT 魂 SIZE 係咪差不多?
謝大大靚圖分享:71:

老實講, 呢隻vf-25f實物個人不太接受, 膠感情况嚴重,情况和robot魂crossbone, 籣斯albion類同. 佢嘅飛行pack好似原件模型剪出來未經處理一樣. 其實沒有了變形系统, 係外形和上色方面應可以有更好發揮. 可借bandai在這系列上願花的是可動身上, 上色及細部處理方面確實還有很多改進空間.
睇落好膠, pass