Toysdaily 玩具日報

查看: 23659|回復: 27

一定要睇!!!全球最潮,最烎,最囧嘅[變形金剛USB](^^)1,2,3樓

今時今日冇隻手指出街好唔方便架嘛(><)正所謂[有電腦&#22021;,邊個會冇手指(USB)]?!?佢除&#21655;方便我&#21707;過檔,過歌,過相,過戲等等等~其實仲象徵住我&#21707;係幾有[創意]+[](^^)!!!&#25831;個勁普通&#22021;例子啦,話&#35500;你約&#21655;朋友&#21946;[STAR LUCK]飲&#22050;+上網。咁&#21873;你朋友dowN&#21655;尋晚佢冇睇到&#22021;《富貴門》+《宮心計》,咁&#21873;你又冇睇到wo!!!你梗係第一時間好似《幪面超人W》咁,&#25886;出你[手指]再擺個姿勢插入佢電腦啦!成個過程幾型呀!!!()但當然~假如你手指冇返咁上下[特別],就算好似發哥咁有風吹&#21946;你身上始終係欠缺&#21874;&#22050;(==)所以(廢話一大輪之後^^)正式為你介紹全球可動性最高+最潮+最烎+最囧&#22021;[變形金剛
泰加頓USB](^^)

變形金剛配合25周年,一連串公佈&#21655;幾樣同電腦息息相關&#22021;[變形配件]。包括有而家我介紹緊&#22021;[USB]啦,[MousE]啦,以及貌似手提電腦&#22021;[USB HuB]。其他&#22000;兩樣我冇(打算)買,所以專注介紹&#21946;呢隻USB就好(^^)呢隻Tigatron只有2GB,以今日[高清]時代&#22175;講確實唔係幾夠。但以[變身潮物]&#22175;睇(請參考第一段),2GB~綽綽有餘啦(哈哈)

變形金剛USB一共有兩個款[]。分別係而家你見到&#22021;博派[白色()]-Tigatron,以及狂派[黑色()]-Jaquar。我好細個未讀幼稚園時就玩過SoundWave&#22021;Jaquar,覺得隻黑豹好靚仲可以變成[卡帶](無可否認黑比白更搶手)但因&#29234;我鍾意白色多&#21874;,所以我選擇[白虎](^^)

寫完一大堆文,&#22175;個USB變身圖先(^^)

變形完成 - 再擺個PosE屎,當堂靚仔曬(^^)

咪以&#29234;呢隻變形金剛USB淨可以&#25886;&#21946;手玩咁簡單呀,插&#21655;入電腦都仲玩得呀(^^)手指一插入電腦,就會自然[]出呢個畫面問你要唔要InstallTOSHIBA+變形金剛合作&#22021;USB,你唔駛驚佢有毒wo,照指示去Click[Install Transformers Utlity]吧(^^)

一Click完,佢自己就會[Loding......]

日文唔識睇,選擇(N)>ext吧(^^)

之後會問你係咪要將呢個Sofware save&#21946;C: &#22021;Program Files入邊?直接(N)>吧(^^)

繼續[Loding......]

Finally~大功告成(^^)按[完了]就搞掂!

完成后,你電腦就會出現一個[Transformers]&#22021;Icon。只要你每次要插入USB前DoubleClick下佢,咁你插入USB后[Tigatron就會係電腦中誕生]架啦(^^)佢會&#21946;你Desktop行&#22175;行去,你甚至可以對住佢RightClick選擇[變形啦,跳啦,咬Icon啦,或者吠&#22021;](我當佢係隻狗&#21655;XD)!

咪以&#29234;係得咁少&#22050;wo(^^)其實你仲可以Right Click佢選擇[Setup],改下佢名啦,速度,動作敏捷度。甚至乎......將佢變成另一隻USB - [黑豹]!!!

變&#21655;[黑豹]后,食緊Desktop Icon(囧)哈哈~買一隻USB有多樣功能,你真係咪話唔抵買+玩(^^)

講解曬電腦方面,我&#21707;又係時候將個[重點]擺番係個[USB主體]上吧(^^)意外&#21707;,呢隻Tigatron同[極魂]系列櫬到絕絕!你睇響鬼叔同佢玩得幾開心就知啦!(哈哈)

Rement都用得著架(^^)唔好意思~我屋企&#22021;Rement得壽司咋XDXD

囧~囧~囧~囧~囧~老虎食壽司!!!

有&#22050;食梗係聽話啦!響鬼叔[Hand~]囧(哈哈哈~我勁鍾意呢張^^)

響鬼叔[Tigatron Roll Out~]XDXDXD

鳴謝身為USB的[聾貓]友情客串(^^)

玩后感:8字真言講曬~[簡直正到冇朋友呀]!!!我而家心諗要唔要入多幾隻,等朋友生日當生日禮物送畀人?但我呢度(馬來西亞)好似斷曬貨&#21655;(囧)各位大大~呢隻USB絕對係超烎!!!呢隻雖然只得2GB,但真係[有入錯,冇放過]快入~快入~(^^)

PS:我[黑金古迦]未出PosT,整把[白虎USB大劍]&#22175;客串下先,哈哈~(^^)

woo...真係好介紹呀...:71:
好生動既介紹:71:
:71: 好正, 介紹得好detail 呢 大大:71:
如果前腳都可以好似後腳咁向外郁就正囉:he:
Nice report!!!:71:
原帖由 manlok 於 30-10-2009 04:14 PM 發表
如果前腳都可以好似後腳咁向外郁就正囉:he:

如果可以&#22021;話,呢隻[KUSO](惡搞)指數會更高:p
我都買晒兩款, 同一時間插晒落電腦, 兩隻都會四處走, 可惜吾會對打/追逐....
食 icon 就好耐先食一個....
另外, 剛剛響依悲發現非官方的4GB版本Ravage, 而從package睇, 可以分為 1GB / 2GB / 4GB...
吾知遲D會吾會再出d無靈魂(0GB)齋玩變形Version....
要畀個直口:67: 入返隻至得:he:
我想問點解囧:56:
借問聲幾銀呀:36:
Good report~! :71: Thanks.:64:
大大&#21946;大馬都有追Hong Kong 連續劇:love: :love: