Toysdaily 玩具日報

查看: 31610|回復: 26

超合金魂GX-49 真·魔神萬能俠

超合金魂GX-49 真·魔神萬能俠
老餅愛冷飯∼新番動畫《真魔神  突擊!Z篇》,將我們至愛的鐵甲萬能俠重新設定,又有新的熱血故事,超合金魂亦好合時地推出新版的魔神Z。早前GX45的魔神Z已經好吸引我,不過後黎見到原來有GX49連最強飛翼God Scrander,於是我就等啊等啊∼∼點知......
GX49的萬能俠本體原來縮咗水的,本來45中的新關節高可動特點全部無晒,只是改了胸部的變形結構,連合金量也減少了,真是令人不爽。本來仲以為佢系起碼會有翻D新關節設計,依家可動性變到同GX01差不多了....
全set嘢系晒度,就咁睇本睇好似同49差唔多,但其實胸部已經換咗件,小腿亦用了膠制,關節那傷心事就不再提了。

好了,衰嘢講晒,贊下件玩具先∼朋友號有透件機倉,翼可折。

本體關節差D,但都夠玩夠型仔的∼因為外型同GX45差不多,我就唔多影了。

彈射飛拳就例牌來的∼

沒有了噴射飛翼,取而待之的是最強飛翼God Scrander,形態好有惡魔feel,不過詬病的是設計上背部會有點怪,會令我等的思想無拉拉變得猥鎖。
好了,翼組合好實淨的,不過都有一定重量,由於呢款萬能俠的接地性一般,所以都唔系完全話企得好穩的。

Blast Fire∼∼∼∼∼

Rocket Punch∼∼∼

地台附專用支架以支撐這個飛行pose

從背後身出手指的造型我本人就好喜歡,真系魔性十足,亦令我聯想起一只召喚獸[基伽美斯]

變形好簡單,打開胸部,拉出雙肩,折低個頭就可以完成本體變形。再將雙翼包起個身,伸出手指就完成了∼翼部有多處卡位,變形亦好實淨。

戲肉來∼神之拳!!!變成宙斯的右拳,形態上關節上都算是很到位。

飛拳形態使出Big Bang Punch當然沒問題∼!

手指每個關節都可以活動,很多手型都可以輕松做出,好玩有氣勢!

[Vince] pic del. please do not use foul language sign.

與神握手

後記:除了本體關節打折外,其他我都很滿意的。變大飛拳的設定讓我十分喜歡,熱血十足,獨一無二!
:handshake::handshake:   CHing's report and photos very 正!:71:   Must support!:$
中止:71:
:shy: 羅漢神指!
:D 經典重現!
good review~~~ :71:
雖然有d相已經睇過一次~~~再一次十卜 :)
last one:71:
形指~ ~:43: 一發
:71:
買埋隻金色版啦。:p
最尾果張好正呀:71: :71: :71:
That's good.
Thanks for sharing.
I love the last photo too~!:love:

Thanks for sharing~!:71:
Nice detail report!  Appreciate it! :71:
頭像被屏蔽
:71: