Toysdaily 玩具日報

查看: 15038|回復: 19

唔想要盒啦...請指教

早前搬屋, 又2600尺搬去1500.....房得嗰100多尺....而家問房冇位放盒啦.....好唔寫得D Gundam fix, metal fix, ,合金魂, 同神話盒,ar:56:

想問下, 如果D神話/ gundam fix 件入D 黃+籃袋, D件會唔會花? 會的話可以黔做去仿止, 請有經驗ge大大指教
:ar:
花都無所謂啦,住得起2600呎屋,都有大罷貨啦,
花左未買過囉,:45: :45:
我住280呎的屋,才需要諗呢:58: :58:
Buy a cabinet and display all!  :)
盒就SCAN之後掉左佢啦.玩具就去買D"雪梨紙"一件件分開包起先好入袋,因為唔怕佢花係怕佢"溶".
雪梨紙就是買玩具時包在包裝外面的那種白色薄薄的紙,有D文具舖有得賣的.
原帖由 warxv 於 29-10-2009 10:19 AM 發表
盒就SCAN之後掉左佢啦.玩具就去買D"雪梨紙"一件件分開包起先好入袋,因為唔怕佢花係怕佢"溶".
雪梨紙就是買玩具時包在包裝外面的那種白色薄薄的紙,有D文具舖有得賣的.

:D 學到0野. :64:  Thx, CHing.
原帖由 warxv 於 29-10-2009 10:19 AM 發表

其實張雪梨紙有咩用:?

1500尺屋, 100尺房, 間屋間隔好特別喎:^
原帖由 fatcheong 於 29-10-2009 11:23 AM 發表

工人房o黎卦?!:45:

原帖由 fatcheong 於 29-10-2009 11:23 AM 發表

百萬豪裝飯廳先黎張十二人酸枝大枱間屋已經唔見左二三百呎
唔少得主人房連套廁再間大D先襯得起套影音果度又無左二百幾.
仲有客廳喎梗要夠大啦至少放得部三角琴突顯格調又養眼加套靚梳化間落都要五百啦
今時今日記住要劃個AV房不過擺得60 吋LCD無返三百呎打上點坐得安落睇得舒適呀.
仲有工人房衣帽間冷氣房立立雜雜

樓主得返間一百呎擺玩具
原帖由 cynip 於 29-10-2009 11:52 AM 發表

百萬豪裝飯廳先黎張十二人酸枝大枱間屋已經唔見左二三百呎
唔少得主人房連套廁再間大D先襯得起套影音果度又無左二百幾.
仲有客廳喎梗要夠大啦至少放得部三角琴突顯格調又養眼加套靚梳化間落都要五百啦
...

咁豪不如去半山整多間專放玩具啦....咁就唔洗煩啦:45:
想keep 盒可以掉左d 透明吸塑
個盒就摺埋去, 慳好多位
d 件你唔想花一係買卜卜紙分開包住d件
牛油紙或者樓上講過的雪梨紙主要係減低d 件潮濕發黃氧化

不過樓主咁有錢住咁大間屋
真係想keep 盒都可以去租個迷你倉...
原帖由 xoxokin 於 29-10-2009 10:14 AM 發表
花都無所謂啦,住得起2600呎屋,都有大罷貨啦,
花左未買過囉,:45: :45:
我住280呎的屋,才需要諗呢:58: :58:

not 2600 anymore la.....now only 1500:53:
parents have $ doesn't mean I have $ le.....I always spend my own$$$:70:
原帖由 Douglas.M.Saint 於 29-10-2009 10:15 AM 發表
Buy a cabinet and display all!  :)

I already prepare cabinet to display them all la.....
but now need to think of a way to dispose the boxes....

but those paper is so thin, are u sure ok? i will have a try
Thanks for your advice.

而家D樓都係呃鬼架啦, 建築面積1500尺, 實有面積1000尺可能都無, 我老豆又鐘意玩AV, 搞到D仔得個果100尺迷你房住