Toysdaily 玩具日報

查看: 7248|回復: 11

[詢問] 請各位brother指教

關閉 [複製鏈接]

各位brother,小弟作為一個半新手TD會員,都有經驗被版主張POST送去墳場(黑洞),亦見過唔少brother被刪回覆,當然雙重標準時有發生(你得我唔得,佢得你唔得),但竟然要求brother PM價錢嘅message都送去殮房,小弟真係摸不著頭腦,仲被要求去另一個topic開post問價,點解會咁嘅?以下係小弟近日收到嘅通知:67:

您的主題 買了又心痛的....限定!!!! 被 Vixxe 刪除回復 前天 12:05 問價/地點等市場問題, 請到市場集中區

相信呢個post好快會入黑洞:42:
:62:雙重標準真係經常發生
雙重標準真係經常發生
大舊金 發表於 25-3-2010 03:41

多謝金兄第一時間回應:77:
我試過問本九巴嘅書係邊度買都被送去黑洞
--問價/地點等市場問題, 請到市場集中區--
呢度係咁 ga 啦! 我都成日比人 CUT POST 或將個POST 掉咗去 D 冇人理嘅區, 整吓整吓都冇心机出 POST. :67:
習慣曬La, 尤其是V先生:80:
我明白被搬post删post係唔過癮的, 但"問價請到市場區"是版規吧..?
有時唔係雙重標準, 而係幾個版主睇唔哂所有post, 睇漏 ;
此post亦要轉到版規區了, 請大大諒解
我明白被搬post删post係唔過癮的, 但"問價請到市場區"是版規吧..?
WalkerMachine 發表於 25-3-2010 17:19

小弟都明白呢個版規,但係小弟都係要求樓主PM比我啫,小弟覺得真係無問題,若夾硬喺市場集中區特登開個post再問之前post嘅樓主,嗰位樓主又未必睇到喎,就算真係咁啱嗰位樓主睇到,答咗我之後個post就已經無用,版主覺唔覺得有少少多舊魚呢?況且貴網又load得咁……快,係唔係都開個post,貴網會唔會down咗郁都唔郁架?
有時唔係雙重標準, 而係幾個版主睇唔哂所有post, 睇漏 ;
此post亦要轉到版規區了, 請大大諒解
WalkerMachine 發表於 25-3-2010 17:21

小弟亦都明白會睇漏,但唔知點解漏親嘅都係貴網嘅高層嘅呢?
既然係要求PM,点解唔直接PM樓主??
之前正因為好一段時間,會員們投訴TD太多人在問價而"變質" , 我們才設立市場區, 如果有了市場區卻仍容許主版繼續問價, 才真夠双層魚柳。
還有, 其實市場區已頗成熟、一個問價會有很多replies,希望大大善用。
TD速度問題,冇嘢好講,抵俾人串,希望programmer版主能盡快搞掂,否則會員未走管理員或會先走...(我夜晚完全上唔到!)
至於高層云云, 版主/管理員就只有幾個, 其他"一等兵"等只是遊戲虛名, 又, 如有管理員自己在主版問/報價, 的確要打屎忽, 我會在管理員區出post提醒。
再次希望你能明白和合作, 謝謝。
就如 walker 所講 ... 主版 唔比討論價格 已經係 版規, 為何可以接受問 "樓主 pm 買入幾價"? 而通常一個問左之後, 就會有 一班 x2 pm 埋我, x3 pm 埋我, 等 reply 出現, 這會對想睇 主版玩具分享 post 的版友做成不便. 而如果你發現有人 出一個 pm 問價的 reply, 而未有版主 cut 走的話, 請你向我們舉報. thx