Toysdaily 玩具日報

山口式 - 超獸機神.斷空我∼玩後感∼(多圖)

回覆 1# 的文章

大張版斷空我係OVA設定,群雄動果隻先係比較接近TV版設定

斷空劍本身真係有條坑:74:
yes, this series will stop.....

原帖由 starcheng 於 16-10-2009 11:51 PM 發表

好似群雄動好耐都無出新野,係咪成個系列停止咗?
呢隻真係好野~~~好型 :71:

超獸電視版其實唔係咁好睇~~~:unhappy:
原帖由 黑色三連敗 於 17-10-2009 11:55 AM 發表
呢隻真係好野~~~好型 :71:

超獸電視版其實唔係咁好睇~~~:unhappy:
所以tv版被腰斬,結局要睇ova
原帖由 SHOCKER 於 17-10-2009 01:55 PM 發表
所以tv版被腰斬,結局要睇ova

應該係囉~~~斷空我好後期先出場,不過初期ova&電影版真係好正~~~:$
原帖由 黑色三連敗 於 17-10-2009 02:44 PM 發表

應該係囉~~~斷空我好後期先出場,不過初期ova&電影版真係好正~~~:$

電影同ova係正好多
斷空光牙劍、同飛龍戰艦一齊出斷空砲合體技,超熱血:*
原帖由 SHOCKER 於 17-10-2009 03:02 PM 發表

電影同ova係正好多
斷空光牙劍、同飛龍戰艦一齊出斷空砲合體技,超熱血:*

tv版較可惜係阿倫壯烈犧牲左,想重現機戰Final Dancouga個樣都冇可能~~~~:79:
電影之後那套ova就唔係咁好睇,畫功差,而且又係講番死唔斷氣o既札比~~~:oh:

近期套nova對比番舊tv版其實唔差~~~:)
原帖由 黑色三連敗 於 17-10-2009 04:08 PM 發表

tv版較可惜係阿倫壯烈犧牲左,想重現機戰Final Dancouga個樣都冇可能~~~~:79:
電影之後那套ova就唔係咁好睇,畫功差,而且又係講番死唔斷氣o既札比~~~:oh:

近期套nova對比番舊tv版其實唔差~~~:)
打美型植物外星人 + 雅人變成植物人(訓晌病床果種)果套?

原帖由 SHOCKER 於 17-10-2009 04:18 PM 發表
美型植物外星人果套?

係~~~呢套真係失敗作 :56:
原帖由 tf-autobot 於 16-10-2009 07:52 AM 發表
support:71: :71:
對於超獸,我都係鐘意合金魂多D:34:

x3
But we all know 合金魂 is much more expensive.:78:
原帖由 黑色三連敗 於 17-10-2009 04:21 PM 發表

係~~~呢套真係失敗作 :56:
仲有少許BL情節....
人同植物...算唔算BL...?:(

原帖由 SHOCKER 於 17-10-2009 04:31 PM 發表
仲有少許BL情節....
人同植物...算唔算BL...?:(

前衛左d~~~不過都算係啦~~~:34:
原帖由 Macross長谷有洋 於 17-10-2009 04:29 PM 發表

x3
But we all know 合金魂 is much more expensive.:78:

玩法唔同~~~合金玩變形合体~~~山口式就可以擺d靚靚pose~~~:D

我覺得我好似係樹刧post~~~:(
快d出有翼版啦~~

我好想買~~
今日入咗,本來想試吓拎唔拎到群雄果把劍,因原本果把覺得有啲短......點知試咗之後發覺係......唔得:56:

不過這隻真的很好玩,跟群雄的差太多太多了~~