Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 紫月葵

[問題]山口初號機覺醒ver.口部

原帖由 Knightmare 於 16-10-2009 07:55 PM 發表
咁又係,諗反之前序果隻山口eva(size大d果隻)d關節做得超爛,上色超差
對比之下呢隻好好多
總之記住,越細隻就越難仔細,但如果細細隻都有一定水準(仔細度)既,果隻就一定更值得收藏,就好似我有時同某間lego店個老細傾開,d人整到大大隻金毛獅王、六神合體果d,冇錯可以變形合體係幾好野,但根本就冇左個心思
我個正常頭部..個頭頂.....眼以上既部位都歪左-.-.....
之後我格硬蚊佢出黎..整到隻角有少少白色..(就斷既跡象.)
最後好彩冇事=.=....蚊左出黎..再用膠水痴番..令仔晒
原帖由 md092121 於 17-10-2009 12:56 AM 發表
我個正常頭部..個頭頂.....眼以上既部位都歪左-.-.....
之後我格硬蚊佢出黎..整到隻角有少少白色..(就斷既跡象.)
最後好彩冇事=.=....蚊左出黎..再用膠水痴番..令仔晒
玩山口,都唔敢/唔會祈求太多,只希望夠健全就ok啦xd
我入左2隻都冇咩事bo:?
可能係我好彩:$

問多句
次d色係好似啞左d
冇之前果幾隻咁令身??
原帖由 紫月葵 於 16-10-2009 12:51 AM 發表
由下而上睇,明顯見到左右兩邊有dd咩咩地(唔對稱)
合埋口果時其實冇野,係開口果時先係咁

再3檢查...還是沒有

山口野真係要撞手神...
原帖由 koon008 於 17-10-2009 02:44 PM 發表
我入左2隻都冇咩事bo:?
可能係我好彩:$

問多句
次d色係好似啞左d
冇之前果幾隻咁令身??

今次的而且確冇上次咁令身,但分別唔太大。
山口野撞手神,齊體(上色、有否錯件)水準有95%已經好OK喇。
左手D"火"如果彎左可以用風筒搞掂;要搵完全直,揀10盒都未必有一盒直,就算比你揀倒直,可能其他地方又有唔妥。
各位買時留意隻新左臂(唔係白火果隻),我入左盒錯件(右上臂+左下臂,留意二頭肌位置的紅斜紋就知,左右手係唔同的),拎去鋪頭換,佢仲有盒係相同錯誤,以為我搞錯,再拎多盒睇先知真係錯件。

山口呢d野真係好難講得埋,咩都夠膽死.揀得太耐又怕比人望住,買左返屋企發覺有問題又唔高興
我有相熟人賣比我
2隻都冇咩問題
QC又冇咩問題
真係好彩所至Orz
原帖由 codianno 於 19-10-2009 05:45 PM 發表
山口呢d野真係好難講得埋,咩都夠膽死.揀得太耐又怕比人望住,買左返屋企發覺有問題又唔高興

完全講出我o既狀況。:x