Toysdaily 玩具日報

TD 其中一個廣告有毒?

關閉 [複製鏈接]

木馬

版主你哋好!

我發現你哋好似中咗木馬,一入嚟個「卡巴司機」就彈訊息出嚟。現附圖片,希望你
吔盡早fix佢。

:50:
頭像被屏蔽
我們 programmer 已經 check 緊.
已知 double click 不是 病毒. 只是 google 既 program. 所以大家可以放心.
而我們亦 check 緊其他問題, 如有新發現, 我會再同大家 report.

而現在亦不是所有 virus program 都 detect 到, 所以好大可能係 false alarm. anyway, 我們會再 check 清楚. 如果大家再有發現有 virus warning, 請集中 post 在 這裡 thx.

Vince
:cool:
FYI ..吾知甘算吾算係..第一次出現此情況..

愈來愈誇喎,依家一上就中,一上就中喎.......:(
連click post都有~
我click入post--
  HT老板和買家請進--->HT 服務係好定壞?

就出現以下情況~

TD究竟有冇VIRUS??? 有圖有真相!!! 來來來~~~

:58:

究竟傳說中既"TD廣告有冇毒"呢個問題, admin們又要我地自己cap圖proof有毒,cap左又話false alarm, 到底事實係點?等我帶大家"睇真D!"

我用既BROWSER係IE7, 防毒係AVG 8.5, OS 係 WINDOWS VISTA

首先, 要中毒, 先要經常性上TD, 正所謂 上得山多終遇虎, 想得道成仙就記得上多D...

當你咁LUCKY地成為幸運兒既時候...

就會有以下情況

就連"TOYSDAILY"都會即時變左"MY COMPUTER", 仲會彈句咁既野出來...

究竟呢個係咩新型流感呢.... 我地再去"睇真D".....

WAWAWA~~~ 幾利害呀... 賊喊捉賊... 仲係叫人即刻裝佢個所謂的ANTI VIRUS呀~~~~ 幾咁親切....

呢個時候.. 為左同大家"睇真D", 我本死CLICK左"確定"去睇下有咩事發生.... (其實CLICK咩都係一樣...)

WOOOO~~~ 你睇~~~ 出左個咁既PAGE, 仲好好心幫你SCAN部腦... 我部機, 2TB, 6個DRIVE, 佢用左唔使15秒就SCAN完... 果然利害.... 成龍都唔得啦...

到最後, 當我要CLOSE呢個搵笨網既時候, 佢就會出埋呢句... 簡直就係一條龍服務啦.....
到最後又出Threat detected.... cap漏左...

咁呢d係咪所謂既 false alarm, 我就唔識分囉~~~~:34:
聰明既你, 記住唔好好似我咁以身試法呀~~~~:43:
頭像被屏蔽
:64: 辛苦了........
頭像被屏蔽
終於出現喇...

剛剛在公司看時遇到...

查實... 俾防毒搵到出來反而唔使擔心... 樹關個防毒都已經截住個木馬就發動唔到... 反而無聲無色先至得人驚呢...

呵呵呵...

小櫻上
我之前用網吧上都狂彈ALARM(WIN EXPLORER)
家中用FIREFOX無事~

大家用FIREFOX咪無事囉~~:x