Toysdaily 玩具日報

查看: 25475|回復: 56

TD 其中一個廣告有毒?

關閉 [複製鏈接]
因為廣告係RANDOM, 所以唔係次次都有, 但間唔中就會有threat detect, 而出處就係頭post右手邊果個阻住曬既廣告版...
吓 :@ 有毒!
記住用  firewall, 用 virus scan sofware .

td可能比木馬入侵了

td可能比木馬入侵了~請版主留意一下
持續了好幾日了,有無其他大大試過

情況是怎樣的??:?
e...我都係咁喎,最初仲以為係我自己部電腦問題

我上星期,諗住去睇下一個版友既主題post時,當入到去那版友的資料內容時,便立即pop up 好多個空白既ie browser, 係唔停果種,部腦立即hang左.我reboot 一次之後,再用同一方法入去,又再次發生pop up ie browser,當然又再死機.最後search過部電腦,證實係中毒,並唔係木馬:67:
我用firefox上TD無事wo.... ....
原帖由 cartoon 於 9-10-2009 09:45 PM 發表
我用firefox上TD無事wo.... ....

ME TOO:43:

EXPLORE超易中毒,所以幾年都唔用了(除左BT......):58:
我呢幾日上無事。。。用safari的我
似乎係用 IE 果D先至有D咁o既事, 我自從用 Firefox 之後一直都冇問題
今日又無事wor...
I haven't this experience at all!  I'm using IE8 and McAFee at present.  :(
係有木馬,一上TD卡巴斯基話有木馬自動下載~~
td真係多災多難
原帖由 路人丙 於 10-10-2009 10:16 AM 發表
係有木馬,一上TD卡巴斯基話有木馬自動下載~~
:he:丙叔又比人爆後門.... ....快d灌腸清毒la.... .....