Toysdaily 玩具日報

查看: 11494|回復: 11

LEGO 2009 SPACE POLICE 系列~ 5974,5973,5969 & 8399

注意!
個人因為對外星人唔大興趣(最主要係咁買平好多....)
淨係收左police果邊
所以只係能夠介紹警察呢邊, 無外星人同相關既介紹
一套咁買會好玩好多的~~

先來主力母船5974
算係近年黎講space我覺得最鐘意既母船~
非常巨大~而且好實在
可能因為主體用磚用得足, 重量感十足

設計都好靚~ 藍白配得好好而且d 配置好合理
(mars果d好怪的..)
前面一個引導倉, 後面跟一個主倉, 尾部兩個大推進器

先講一下, 我改左少少
將一盒5969組合左入去引導倉!
其實一路都好想砌類似既野, 駕駛倉內再有駕駛倉, 今次素材正合式!

爆開之後可以將5969拆出!

母船尾部有倉門, 可以放出太空車.
(唔....成個系列都係用飛的, 點解仲要用車輪? 有錢既話我想買多盒5969放入去~)

引導倉脫離! 今次既接合放式改善左好多, 非常穩固

引導倉本體都ok靚~

母船主體內部~都好details~亦有足夠空間放人仔, 仲有一埋武器

尾部大推進器可拆下當飛行機, 不過有d 夾硬來~ 推力唔會太大咩?
另外好鐘意張貼紙, 有"step here"既字樣~

可以砌晒上引導倉

左右仲有可動既砲台~ 細睇真係幾details的~我好滿意~

之後係拆出黎既5969 自己修改左少少令人仔騎得型d
作為space police既電單車我幾滿意

之後到5973
睇相好靚既"警機"

造形係好唔錯的, 但砌落真係好少磚...而且無乜野好玩
加上個倉好難打開, 個人就覺得舊版仲好玩...舊版伸縮夾倉果架仲多grimmick..

最後係便攜式機械警犬8399~

砌起以為無乜野, 原來都幾好玩~

追蹤模式~ 可以坐人呢~

砲擊模式~ 火力支援~

以上~!

今轉space police 整體都唔錯
有興趣可以參考
http://spacepolice.lego.com/en-US/default.aspx

我見d人反而鍾意d外星人人仔
架大籃好宏偉:71:
近幾年的mars agent跟它也不算差,但好像總是吸引力不太足夠似的

不過5979幾吸引
好好睇:71: :71:
Great ~:71: :71:

幾吸引:58:
睇唔到既...?:cool:
死圖喇:unhappy:
原帖由 roger11 於 7-10-2009 01:14 AM 發表
睇唔到既...?:cool:
原帖由 太子touch 於 7-10-2009 01:25 AM 發表
死圖喇:unhappy:

因為佢用過左今個月既limit
已經修理好~
好大架~~:35:
警犬我都有買,考慮買多兩隻中:34:
5973我就喜歡外星人那一架車多D,比較粗獷.母艦真係正,但太大了無位置收養佢了.
另外有一SET有兩架"電單車"的,我都有買,外形都幾好,你唔考慮下??