Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[介紹+短評] Robot魂 FULL METAL PANIC! 驚爆危機 ARX-7 Arbalest

基本上係一樣
但第一季動畫較接近小說
第三季就有D唔同
唔知其 ...

Thank you Herrickwok big brother's reply. :64:
唔知動畫第一、三輯係咪已經 cover 全部小說既故事? I am really hoping there is more 動畫 or OVA.
睇哂3季了、好正有香港街景、除咗配香港人班配音人員D廣東話好差、直情係日本人講D唔正的廣東話咁:80:

整體有80分、期待第4季
原帖由 tman 於 29-9-2009 12:39 PM 發表

Thank you Herrickwok big brother's reply. :64:
唔知動畫第一、三輯係咪已經 cover 全部小說既故事? I am really hoping there is more 動畫 or OVA.

唔cover, 好期待新一輯:handshake:
原帖由 tman 於 29-9-2009 12:39 PM 發表

Only a part of it.  ARX-8 has been appeared in fiction but animation only ended at the appearance of "Mr. Silver".

Comics is close to fiction but only ended at "AS Battle". :71:
D.M.S兄, Comics單行本可能出到AS Battle, 不過連載好似已經去到克魯茲死個段, 見到漢化左!!:67:
原帖由 herolouis800528 於 29-9-2009 04:41 PM 發表
D.M.S兄, Comics單行本可能出到AS Battle, 不過連載好似已經去到克魯茲死個段, 見到漢化左!!:67:

When I can read the latest HK vers then.............. :help:

動畫第一、三輯只包括長篇小說"結束的Day by day"
順帶一提, 長篇小說的書名會有英文, 短篇就會係"XXXX的(數字)XX"
原帖由 vc06561 於 28-9-2009 06:08 PM 發表

校園篇唔會睇唔明 :78:

原帖由 riisdi 於 28-9-2009 07:52 PM 發表

校園篇同主線劇情可以話無關係... 唔睇第一季只係會令你唔係好知d人點o黎o既 :43:

FMP呢套作品評價真係幾高但小弟而家都仲未睇…要搵日一次過清哂第二季同校園篇先。:43:
感謝版主的詳細介紹與分享!!

:71: :71: :71:
Wah呢度好多fans屎:handshake:

日本D fan屎幫佢加咗装備,恨死人:unhappy:  ( pics from 2chan) :

原帖由 黑色三連敗 於 28-9-2009 12:30 PM 發表
提外話, 仲乜唔入埋隻type 0 spec 2 & devilfish呀? :? 下年希望出埋spearhead 同 劇場版色type 0 就好囉 ~~~ :$

...

The End+Anemone令我為之著迷...返而type0我其實欠愛,加上換件變型,而且價錢高企..^_^"...,devilfish可能遲吓先入,始終佢危害駕駛員健康,我對佢有介心:x
如出spearhead我即入!!
devilfish 快D入、最正的LFO:shiny:
頭像被屏蔽
係佢岩岩出動畫個時已經深深地愛上佢
只係恨既係 當其時佢冇乜玩具產品會出 超失望
直到佢arx-8出山口式版本 arx-7青島版本及robot魂 前後收納3隻系列
希望黎緊佢出多d出唔同既機就好lu  真係出幾多買幾多 快d同我出毒蛇呀:52:
WalkerMachine兄啲相正到冇朋友呀,勁!!!:71:
Thank you all the big brothers for the info. Hopefully we will see another 動畫 soon.:handshake:
原帖由 WalkerMachine 於 30-9-2009 01:54 AM 發表

The End+Anemone令我為之著迷...返而type0我其實欠愛,加上換件變型,而且價錢高企..^_^"...,devilfish可能遲吓先入,始終佢危害駕駛員健康,我對佢有介心:x
如出spearhead我即入!!

type 0 唔知有冇機會出完全變形lu~~~:unhappy:  devilfish o既駕駛員(對佢冇乜好感)~~~:what: Spearhead我相信佢一定會出架~~~咁我d LFO就差不多整啦~~~:DD

話時話我買呢隻arx-7都唔係平type 0 好多,唔知係咪td太多毒post,攪到出面缺貨~~~~:70: