Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[介紹+短評] Robot魂 FULL METAL PANIC! 驚爆危機 ARX-7 Arbalest

仲有其他機下年出:51:

WOW~~~~正到呀~~~~
之前見到實物都有少少心動,而架睇埋呢個POST就更加吸引我~~~好想買呀!:35:
頭先買左 :shy:
正正正正正!!! 睇完由冇興趣變有興趣, 有D想買TIM~~~~~~~:71:

M9隊長機
又係必入 :78:
M9隊長機 D配色好正、黑加灰 好似特種部隊咁加枝機關鎗、正哂。
頭像被屏蔽
加左水貼型好多 :71:
原帖由 taken 於 28-9-2009 12:36 PM 發表
仲有其他機下年出:51:

邦太!!:Q:x

其實我買硬的:p
唔睇第一季直接睇第二季會唔會睇唔明?

因為手上只得第二季同校園篇DVD(完全因為係京都動畫製作先買,但未得閒睇…)
頭像被屏蔽
原帖由 太陽之牙 於 28-9-2009 06:06 PM 發表

因為手上只得第二季同校園篇DVD(完全因為係京都動畫製作先買,但未得閒睇…)

校園篇唔會睇唔明 :78:
未睇過,不過幾型:78:
原帖由 太陽之牙 於 28-9-2009 06:06 PM 發表

校園篇同主線劇情可以話無關係... 唔睇第一季只係會令你唔係好知d人點o黎o既 :43:
"一般這種換肩配件都很易在把玩時甩掉,今次Arbalest則完全沒有這問題。"
我唔覺佢會鬆, 只怕玩多幾次果粒"的"會斷:69:

我好鍾意第一張呢~

原帖由 tman 於 28-9-2009 07:14 AM 發表
Very good report on the toy and great summary on the series.I only watched the tv and ova.  I am wondering how close is the tv series to  the 小說?
BTW, I love the first picture!!! The lighting match ...

基本上係一樣
但第一季動畫較接近小說
第三季就有D唔同
唔知其他人知唔知, FMP係小說動畫化的...
小說暫時日文出左20本, 中文19本

好似係10本長篇(動畫第一、三輯故事), 7本短篇(校園喜劇), 2本近似OVA(講人物過去果類)

玩緊∼∼ :)
So detail.
好正呀~~

Thanks for sharing.