Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

三道板斧~REVO. GETTER DRAGON~

:67: 山口式.............已到想買又不買之間

請問大大們!

甚麼價值得入?大概可以插到多少?:77:
我都明白超級系機械人要講比例真係幾難,但係呢隻既質量令我有一點唔係revoltech既感覺........似放大左少少既山口盒蛋:44:
原帖由 SARU 於 23-9-2009 01:19 AM 發表
revoltech既感覺.= 似放大左少少既山口盒蛋:44:

x2
好同意樓主所說,不過由於係三一FANS,所以一直出既山口三一都有買,但係真係覺得新呢一批好縮水,一拍埋其他三一就見到。價錢又貴左都幾多下,以前一百樓下都有,現在要差唔多百四蚊,關節同武器有明顯改善,但係都不至於加呢個價,真係小改變,貴價錢。拆左盒後更覺太多無為花巧野,隻野細左,個盒仲要大左,希望山口回歸基本,佢買點都唔係靠包裝喇!唉。。。。
原帖由 chanwfm00 於 23-9-2009 00:02 發表
甚麼價值得入?大概可以插到多少?:77:

唔急買就等下囉,山口式多數都會跌價,低過一百都有可能:67:
好讚成您講, 山口式企定定個樣好怪, 要左擺右擺先覺得型~~~:DD
早排見到大批山口跌到幾十蚊隻、心都痛:ice: �
tom0083:
其實我都想佢出大隻少少的...
不過對REVO.系列來說比例真係無意義的.

F-14:
我都唔覺,不過剛想睇一睇之前兩隻出成點,睇到日期是2007/9/22...咁就兩年了.

taken:
你明顯已經轉投另一陣營啦!
呢隻比例是可以的,就是細隻了一點.

cybaster:
你指的是不是未係REVOLTECH的那一隻,如果係我贊同.
不過如果是系列來說我會是黑三一同真三一.

herrickwok:
我都覺得NEO好玩D.
對眼係怪!第一眼見到想換個盒的,點之盒盒一樣!睇左半晚之後先覺得順眼左D...

Borbor:
THX!!

罪兄:
現在我都仲覺得山口是價錢合理的玩具,當然是貴左但比起其他玩具來說相對仍是在合理水平.
唔信?看看BANDAI那一邊...

fatcheong:
轉左包裝後我覺得係有改善,不過唔包括呢兩隻.
改善左的只有北斗的兩隻決戰VER.,EVA初號,個幾隻.

verywai:
唔算了,佢係成日出EVA不過都叫做係新模新設計,算有誠意的了.
唔信看看BANDAI,還有HASBRO.

一文字:
我變左慣性購買...

SARU,gouf_ms07c:
食玩D關節較有山口式的味道,呢兩隻我反而覺得同早期的REVOLTECH差唔多.

xleo:
都係一句REOVLTECH在官價如左400YEN,20%左加,香港的價格有其他因素左右很難說.
我就加左400YEN去睇,真係分別唔大,係貴左個盒,所以就當通漲好了.

連敗兄:
山口式骨架精奇,練就一身好武功但就係唔可以企定定的,
唔係吖... 我覺得今次二隻都 OK . .起碼d配件有d 新意......Getter Dragon 把斧頭直頭可以"吉"到你出血!!!
原帖由 gundampk78 於 23-9-2009 02:18 PM 發表 唔係吖... 我覺得今次二隻都 OK . .起碼d配件有d 新意......Getter Dragon 把斧頭直頭可以"吉"到你出血!!!
係OK,但亦只是OK未見特別好.
真三一個時已經可以"吉"到出血了.