Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: warxv

平凡的殺手~Figma 殺手13~

你影既相真係愈來愈靚==
又唔想識or唔想買都會俾你毒到
原帖由 destiny 於 3-9-2009 04:46 PM 發表 你影既相真係愈來愈靚==又唔想識or唔想買都會俾你毒到
THX!
我都有花時間去試下點影好D的,不過問心自己睇翻都唔覺有乜進步過......
d相既光影好正:71:

我睇過動畫兩集, 一集係講長遠距離狙擊, 另一集講話13哥雖然俾人警官捉到, 不過當時的風速與大廈距離係冇可能開槍的, 所以無奈釋放
我仲整緊個場景:help:
呢隻係我有史以嚟未玩,就嗮咗好多時間嘅玩具:sad:
又一傳說中既男人被warxv兄入手:!

看來對man既角色,warxv兄都好有興趣。
期待牙羽潦的商品化…當然最好有埋海坊主同牙子:love:
原帖由 NAVIgator 於 3-9-2009 10:05 發表
無睇過套漫畫, 但係人物造型唔錯
買唔到HT 12吋的可以買呢個頂住先
Anyway, nice report, carry on:34:

p.s. M16改唔係狙擊槍咩?

M16係步槍
:71: :71: :71:
原帖由 原罪 於 4-9-2009 12:45 AM 發表
期待牙羽潦的商品化…當然最好有埋海坊主同牙子:love:

x2
多詳盡的玩後感
藍保:
thx!
我只睇過一點漫畫,是朋友借來的.

kaihins:
好在我老婆出手幫忙,否則可能我連影相的時間都無.

原罪:
我都好想要獠,不過直係接近無見過佢的玩具...
我係好喜歡一d夠man的角色,多少亦是現在男人欠缺的,感覺上現在的男人都比較陰柔...

keerx77:
M16A1係有M655狙擊形的,應該亦是剎手13用的.

AK-47,影武者:
THANK YOU!

基拉陳:
我都想!

回覆 1# 的文章

nice report :shiny: .  As a small action figure, figma has really done a great job, considering 13's style is closely replicated.  Turning plastic materials into a man in suit isn't easy afterall.
尼套作品,70年代中拍過真人版,千葉真一做殺手13,而且成套戲大部份都係HK取景,仲有部份是HK演員,所以叫‘九龍之首’!

M16突擊步槍
柯爾特M655和M656「狙擊手」改型
隨著東南亞的衝突不斷增加,柯爾特研製了兩個M16的改型,作為狙擊手或精確射手步槍。柯爾特M655高輪廓M16A1本質上是標準的A1步槍,但是配備了重型槍管以及可拆卸攜帶提把上安裝的瞄準鏡。柯爾特M656低輪廓M16A1具有一個特別的上機匣,沒有可拆卸攜帶提把。但是它有一個可調風偏的機械瞄準具以及韋佛式瞄準具基座。後者是柯爾特和皮卡汀尼導軌導軌的先驅。除了重的槍管之外,它還具有一個有護圈的的金屬準星。兩種步槍都成為了標準,使用萊瑟伍德或者Realist的 3-9倍可調距離望遠鏡式(ART)瞄準鏡。有一些還使用了Sionics消聲器和消焰器。不過這兩種步槍都沒有成為標準化制式裝備。
這些武器都可以看成美國陸軍的「美國陸軍班用精確射手步槍」(SDM-R)或者海軍陸戰隊的「美國海軍陸戰隊班用先進射手步槍」(SAM-R)的始祖。
From wikipedia.
:handshake: :71: :71:

映得好~!!!