Toysdaily 玩具日報

沙田好運中心的玩具店 (One Toy XXXX)

關閉 [複製鏈接]
頭像被屏蔽
Brother CP, I'm not challenging u but how old are u..........??? :?

U can ask the shop boss for your questions first and then made decision afterwards.  No need to feel angry at all and no one trick u in the case.  :)
pay $ then check law, if you think the qc hv problem you can get back the $ gei
Only 2 situation no need pay jor sin check jei
1. Order jor, check jor sin pay full $
2. when i buy diecast car
頭像被屏蔽
其實樓主你是否想買?如果是你大可以對老闆說"我買這個,可否checkcheck先?"
如果老闆要你先比錢,你也可以問清楚什麼情況可退錢(如欠件),然後先比後check,如果先比錢不喜歡,大可以不幫襯這間.

你一開始就要你給你check,別人又怎會給你check?如果你不買老闆豈不是要開盒又要再封過?每個人都要這樣老闆不是好不得聞?
:66: :66:
買盒 盒旦都咁巴閉, 睇埋個餡先俾錢.
仲要用MP3買機check貨比喻,
咁唔通你去 大家樂, 買盒焗豬扒飯, 人地 "明碼實價",
跟住你又去話要睇下盒野個 "餡"係唔係對辦, 跟住食兩啖 "Check貨" 先俾錢:66:
頭像被屏蔽
原帖由 andrewchan0079 於 28-8-2009 12:20 PM 發表
:66: :66:
買盒 盒旦都咁巴閉, 睇埋個餡先俾錢.
仲要用MP3買機check貨比喻,
咁唔通你去 大家樂, 買盒焗豬扒飯, 人地 "明碼實價",
跟住你又去話要睇下盒野個 "餡"係唔係對辦, 跟住食兩啖 "Check貨" 先俾錢:66:

仲要問埋有冇保養:71:
原帖由 cp12345 於 28-8-2009 12:53 AM 發表
因為我想看是不是他指明的那一款, 如果不是, 我付了錢之後, 如何處理?在yahoo bid 完出來交收, 都要看一看, 是否即比錢, 貨也不看就走.  比完錢才check, 他可以完全不理我. 我知這間鋪的老闆很多朋友, 你們是一定幫他 ...

u also said " 這間鋪的老闆很多朋友 " la~~~It is because he is a good guy!!!!

NOT like you. All brothers here attack you.hahaa!!!:34:
原帖由 vc06561 於 28-8-2009 12:23 PM 發表

:DD:DD

:71: :71: :71:
原帖由 cp12345 於 27-8-2009 10:55 PM 發表
前天我在沙田好運中心的玩具店 (One Toy XXXX) 想買盒蛋, 他們的盒蛋全部已開(即是知道是什麼款式), 我叫老闆開給我看一看, 他說只是你一定買才開, 我話要看一看是什麼様子, 他說開給你看之後什麼様也一 ...

引用老闆句說話: 你走吧, 這個地方不適合你:74: :74:
原帖由 櫻島一號 於 28-8-2009 01:21 PM 發表

仲要問埋有冇保養:71:

"請問盒飯係  行貨(本地豬)  定  水貨(外地豬), 有冇七日試用(兩個字都食晒啦),
係唔係有一年保養(食用期限), 可唔可以碌咭架(百達通)"
頭像被屏蔽
又唔關樓主年齡事既......係個人心態既問題
唔通上黎TD講野要check埋 年齡, IQ 同 EQ 先可以發表?

其實做老闆既梗係唔想比d客check la
但作為客又梗係想check,
我都覺得要比左錢先check好d
做交易都係要講個"信"字,
比錢先定比貨先已經有唔同。
唔信得過人就最好唔好幫襯人...:73:

回覆 20# 的文章

你有沒有聽過顧客永遠是對的!