Toysdaily 玩具日報

查看: 17844|回復: 33

沙田好運中心的玩具店 (One Toy XXXX)

關閉 [複製鏈接]
前天我在沙田好運中心的玩具店 (One Toy XXXX) 想買盒蛋, 他們的盒蛋全部已開(即是知道是什麼款式), 我叫老闆開給我看一看, 他說只是你一定買才開, 我話要看一看是什麼様子, 他說開給你看之後什麼様也一定要買, 他要我比錢後才開, 我說你的盒蛋全部已開, 開給我看有何不可, 他就叫我你走吧, 這個地方不適合你. 為何沙田會有這種商店, 賣嘢又不是便宜過人!  莫非他想學灣仔太源街社團.:53:

相關帖子

我係yahoo都幫襯過佢一次…

未bid果時問佢間舖係邊…死都唔講…

bid完先講…沙田對我黎講勁唔就腳囉!
原帖由 地獄滾球 於 27-8-2009 10:58 PM 發表
我係yahoo都幫襯過佢一次…

未bid果時問佢間舖係邊…死都唔講…

bid完先講…沙田對我黎講勁唔就腳囉!

人哋係   賣家的自我介紹 中有講明係沙田交收. 你唔好亂屈人啦!!! 我上年都有幫佢bid過嘢. 我知道係沙田先bid 個 item ja.

其實已經知道係邊隻, 點解你仲要睇?

1) 你想睇下油得好唔好?

2) 你想睇下實物係點樣?

其實唔係好明點解要睇, 通常我知道係邊隻就會俾錢.

原帖由 cp12345 於 27-8-2009 10:55 PM 發表
前天我在沙田好運中心的玩具店 (One Toy XXXX) 想買盒蛋, 他們的盒蛋全部已開(即是知道是什麼款式), 我叫老闆開給我看一看, 他說只是你一定買才開, 我話要看一看是什麼様子, 他說開給你看之後什麼様也一 ...
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
我都同意其他人嘅意見,雖然已經開左,但都唔係奉旨要麻煩再拆開佢已經封翻好嘅packing...開左睇過又唔買的話間鋪唔係白做?
睇過之後因為覺得QC唔好而唔買,唔係對間鋪好唔公平咩?
原帖由 cp12345 於 27-8-2009 10:55 PM 發表
前天我在沙田好運中心的玩具店 (One Toy XXXX) 想買盒蛋, 他們的盒蛋全部已開(即是知道是什麼款式), 我叫老闆開給我看一看, 他說只是你一定買才開, 我話要看一看是什麼様子, 他說開給你看之後什麼様也一 ...

就係成日都有你呢D莫明奇妙o既顧客,人地先情願唔做你生意叫你走,唉,調轉你做老細,有個好似你咁o既客呢舊又話要拆來睇個舊又話打開來睇,仲要唔係買,你會點?:80:

回覆 6# 的文章

因為我想看是不是他指明的那一款, 如果不是, 我付了錢之後, 如何處理?在yahoo bid 完出來交收, 都要看一看, 是否即比錢, 貨也不看就走.  比完錢才check, 他可以完全不理我. 我知這間鋪的老闆很多朋友, 你們是一定幫他的, 比說我在百老匯電器買mp3 機, 是否比完錢才checck 貨 ?
原帖由 cp12345 於 28-8-2009 00:53 發表
因為我想看是不是他指明的那一款, 如果不是, 我付了錢之後, 如何處理?在yahoo bid 完出來交收, 都要看一看, 是否即比錢, 貨也不看就走.  比完錢才check, 他可以完全不理我. 我知這間鋪的老闆很多朋友, 你們是一定幫他 ...
:30: 回一個咪得囉......:cool:
又唔駛逐個回咁正o既......你......:what:
原帖由 cp12345 於 28-8-2009 12:53 AM 發表
因為我想看是不是他指明的那一款, 如果不是, 我付了錢之後, 如何處理?在yahoo bid 完出來交收, 都要看一看, 是否即比錢, 貨也不看就走.  比完錢才check, 他可以完全不理我. 我知這間鋪的老闆很多朋友, 你們是一定幫他 ...

老實講, 即然佢都話左比你知係咩款...佢就一定唔會坤你...

如果佢真係坤你,你就可以名正言順叫佢換啦....就算報警都係你有理啦....

如果樓主你咁小心眼既...不如叫埋老板折埋包裝比你玩下先,check埋d關節緊唔緊啦...

可能樓主真係冇買開玩具or年齡仲細,至會咁諗....
如果你買既時侯你先俾錢, 後睇貨, 如果有問題, 佢一定退錢俾你, 如果佢唔退就有問題.

我本人無響呢間野買過野, 同佢唔識, 指係以事論事, 無幫佢, 只係覺得你有問題
我0係到買過野,唔算平但服務態度ok呀!
我都係買盒旦,比完錢佢主動開比我對款:45:
呢個post六隻字講完!

係樓主有問題