Toysdaily 玩具日報

查看: 13256|回復: 12

想請教超合金玩具!!!!

好想買合金高達玩, 想問大大合金難打理ma? 係咪會氧化同退色ga ?
如果你係講緊 FIX 1001既話
就唔洗擔心, 因為9成係膠, 得1成(其實唔知有冇) 係合金, 仲要係睇唔到

Don't tell me u wanna buy Metal Grade RX-78-2.................... :(
正是.....乜得咁小合金jar !!! 我見佢手工好,想買隻玩下, $4xx有9成係膠,好似唔係好值wow:59:
我本身都係個合金愛好者~~~~
不過呢隻rx-78-2 雖然得好少合金~~~但佢噴得好靚~~~
視覺效果比有d合金玩具重要好~~~~
4xx 其實唔算貴
原帖由 yzarcboy 於 25-8-2009 06:01 PM 發表
正是.....乜得咁小合金jar !!! 我見佢手工好,想買隻玩下, $4xx有9成係膠,好似唔係好值wow:59:

而家大把玩具收你過千都係全膠
呢隻4字頭有合金過你玩仲想點
仲要出得幾好喎
原帖由 yzarcboy 於 25-8-2009 06:01 PM 發表

For full metal, try this!  :^

Haven't bought any Gundam toys or models for a while, the next one would be the PG 00 Gundam / raiser (subject to price of course) but definitely Unicorn Gundam (save a lot on paints, just white :34:   )
乜隻1001跌到4XX咋咩?:50:

可否PM邊度有?:64:
:he:
原帖由 Douglas.M.Saint 於 25-8-2009 08:24 PM 發表

For full metal, try this!  :^

有錢仔呢....
原帖由 椒皮 於 25-8-2009 06:46 PM 發表
我本身都係個合金愛好者~~~~
不過呢隻rx-78-2 雖然得好少合金~~~但佢噴得好靚~~~
視覺效果比有d合金玩具重要好~~~~
4xx 其實唔算貴

我當年買用左7狗狗...:70:
4XX? I want to buy one too.:45:
頭像被屏蔽