Toysdaily 玩具日報

查看: 27300|回復: 40

簡單但喜歡~御劍 冥夜~

入手前完全不認識這女子
太刀,長腿,黑色...剛剛出糧,條件達成,入手決定!!
直接講講玩具好了.
她應該是FIGMA這系列至今露出度最少的女性角色,只有臉部,連頸也看不到,波濤洶湧的女FIGURE界算是異數.加上她的英姿颯颯的表情在一眾女FIGURE中更為特出.
活動能力因為沒什麼多餘的東西阻礙所以很好.唯一問題是鞋受到本身設計的限制活動範圍變得非常有限,這影響了接地性使到有些姿勢比較難站穩.
配件不多除了幾對不同姿勢的手掌,另一款表情之外就只有她的配刀[皆流神威].
換表情一直是這系列的特色之一,同時亦產生了頭髮太易掉下來的問題反正是啤PVC應該有辦法改善一下吧!
上色是自己最喜歡的地方,特別是頭髮部份,那顏色很美!
簡單但很喜歡的一款女FIGURE,比較同期的NO.39SIGUM我更喜歡這一款.
Warxv兄~雖然我冇入呢隻,But撐你:71:
頭像被屏蔽
把刀好靚 :shiny:
性感未必要露出度高........睇下佢件緊身衣~~:he:
雖然冇買...:49:
不過衣隻應該係figma之中少有咁有臀部嘅人物...:78:
冇再用傳統白色小褲褲代替...:74:
可惜冇乜大大影過背部嚟睇下...:shiny:
不過表情的確係少左D...:!
至少送多個都好啊...:ice:
靚野,不過唔識所以PASS左:78:
kaihins:
THX!!多謝支持!

vc06561:
都OK,不過SUGMA個把好玩D.

SARU:
咁感覺上呢隻都英氣D,無咁萌.

光X影:
有三個表情就好了,其實無乜配件應該比多個啦.

manlok:
我都唔識,不過見幾靚,特別是頭髮.
我頂呀呀呀呀呀呀呀!!!
我都有入,不過唔知係咪錯覺,這隻御劍好似冇之前既figma活動能力冇之前既figma咁大
原帖由 SARU 於 13-8-2009 03:13 PM 發表
性感未必要露出度高........睇下佢件緊身衣~~:he:

:he: 同意~
而且型同酷…可以是另一種性感。
唔知會唔會出埋隻game其他角色....係就死得.......
原帖由 chrischun 於 13-8-2009 05:47 PM 發表
我都有入,不過唔知係咪錯覺,這隻御劍好似冇之前既figma活動能力冇之前既figma咁大

不是錯覺, 這是事實, 因為就是那美美的臀部, 雙腿無法向後擺高, 造成腳部有好大的限制, 之前好多款figma都不是緊身衣裝, 臀部又不是這樣設計, 所以會覺得冇之前既figma活動能力咁大

回覆 1# 的文章

mee too, 比起NO.39的SIGUM, 小弟更喜歡這一款御劍 冥夜...簡約美

背部是這樣的:71:
頭像被屏蔽
冇錢買 :56:  
好鐘意呢個角色,屋企有呢隻figure喺度
:71: :71: