Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 呂品器

睇到你怕 - 又係DX Armored VF-25S (多圖)

原帖由 hellobil 於 13-8-2009 05:17 PM 發表

點解隻DX 個大比位高左咁多? 隻模型係同褲頭平衡ga, 係咪可以調校既呢?

模型特登造多個關節,將大脾個骹可以移低d;而DX就冇呢個設計:64: 所以模型個骹位係靚d既

P.S.  最奇怪既係,換件變型既VF100,大脾位居然係跟DX唔係跟模型
呂兄,睇左你同 WB 兄既 POST

我已經決定了

純撐你:71:
原帖由 呂品器 於 13-8-2009 05:27 PM 發表

模型特登造多個關節,將大脾個骹可以移低d;而DX就冇呢個設計:64: 所以模型個骹位係靚d既

P.S.  最奇怪既係,換件變型既VF100,大脾位居然係跟DX唔係跟模型

thanks  for your answer, but想問問你隻模型係咪就咁素組完事? 經已好靚wor:handshake:
肩緊?我隻DX藍機肩鬆過籠呢:67:
大大呢個post搞到我想砌翻Armored 25S模型^_^;
我果隻又係中一邊肩膀關節實到轉唔到咁, 我只係由fighter mode 變成battroid mode 一次已有少少火:70: , 唔想再玩, 所以甲都冇裝上就放番入盒, 呢隻係繼CM'S 果隻DX 友情合体後另一隻玩具比我玩一次便冇心機再玩落去的玩具, 希望星期六放假會有心機再玩埋FULL ARMORED 跟住再影相:55:
benbenben4213大大:

:77:

hellobil 大大:

係劃左線同有少少位上過色,基本上係素組,冇消光冇盛 (劃線係靚d架)

WalkerMachine大大:

我隻藍色DX都鬆架!係呢隻緊到呀媽問搵邊位!:53:

bbf1125大大:

我之前都直情係緊到完全郁唔倒。後尾鬆螺絲拆左隻手,夾生玩鬆佢先叫轉倒:*
你寫哩段文字好有heart
未買過DX玩, 但估吾到佢(超合金)會越玩越鬆:44:

Thx 呂兄 details report! :64:
模型小弟好喜歡..好似 fit D 咁....thc 大大解說:71:
Quite detail report.
Thanks for sharing.
真是很感謝樓主的第二篇「玩後感」:64: , 本來諗住過兩日整番盒, 宜家唔駛諗lu~~。   這部裝甲實在太「肥仔」, 非常核突。

題外話:  之前買了盒第二版的25F, 膊頭的關節, 活動適中,Q.C. 很好

P.S.膊頭關節太緊, 可試用筆裝的WD40潤滑油搞搞佢, 夾硬扭鬆, 好容易扭壞
原帖由 hellobil 於 13-8-2009 05:17 PM 發表

點解隻DX 個大比位高左咁多? 隻模型係同褲頭平衡ga, 係咪可以調校既呢?

模型係1:72,DX合金係1:60,合金大少少。
就線條黎講,模型一定靚過DX;但睇完呢幅相,我覺得DX個整體四肢、驅體比例都唔差。

不過有一點幾意外,就係合金竟然有位detail過模型,就係以下呢3條線(紅圈),設定有、合金有而模型竟然係冇的,其他方面冇比較過,因冇買模型。

好一個VF韋基利迷,
大大真是模型及合金都不會放過:!
GOOD POST ~~~
哇 好想要~~~~~~~~~~~~~~