Toysdaily 玩具日報

90年代 電腦警察

:help: :help: ........好感動阿............師兄, 強帖...............!!
原帖由 x2toys 於 29-7-2009 09:45 AM 發表
應該無20年,我記得我仲讀緊小學,可能有17~18年左右。呢個系90年代既產物。
1988年10月2日至1989年7月5日播映,共34話+2話特別篇

剛好21年
Support~! 很好的分享, 相也影得很靚啊~!:52:

Remark: 電腦警察是80年代的呢~

有空可以睇睇我呢個"電腦警察20年慶祝"post~
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=75902&extra=&highlight=&page=1

樓主大大,我想你可能記錯了- -紅色的那隻主角是火星,綠色的才是木星,我細個都有睇,而且我早幾年在粉嶺一間細dvd店買得番佢其中兩集黎睇,依家都仲keep住,所以好有印象:he:
原帖由 fruitswai9 於 30-7-2009 12:53 PM 發表
樓主大大,我想你可能記錯了- -紅色的那隻主角是火星,綠色的才是木星,我細個都有睇,而且我早幾年在粉嶺一間細dvd店買得番佢其中兩集黎睇,依家都仲keep住,所以好有印象:he:

我記得紅色係叫木星喎, 重點有印像有:
-出旱天雷時成日隻手係咁轉(上鏈??) , 有時轉果時已經打底敵人
-打電話叫"密密送"武器, 同魔神英雄傳河馬叫戰神號如出一徹
-片尾時成班人夾 band 唱歌
原帖由 fruitswai9 於 30-7-2009 12:53 PM 發表
你應該記錯了,紅色一定係木星,綠色先係火星
我仲記得小時候經常同朋友討論"點解火星唔係紅色架?"

可以參考一下我33#貼果條片

最鐘意d 喼神可以0系條街彈出嚟...
80年代嘅玩具黎講出得好精細,可動性亦高!
乜都唔記得,只記得旱天雷!
i think both Lucifer and Mars's human version actors deserve the role of leading hero much more! They both look tough and handsome at same time. I remember the ending song was werid as the cast became a bubble pop rock band and Mars was the drummer :P and he often pumping iron in the show. I wonder he either is a gym rat or the eye candy for the ladies LOL :p :x :shy:  May be that's the start of the super sentai shows have to have handsome men as heroes or villians in 00s
:50: 我有理由相信樓主已經年過三十, 唔係應該唔知呢套經典特攝, 想當年日日放學就趕返屋企開住ATV等睇; 到出嚟做野之後一直想搵番呢套玩具, 但總係失望而回
好在重有人記得尼套東寶的特撮片呢!:34:
:71: :71:
謝謝樓主及SHOCKER師兄的分享 !!!

電腦警察在我腦內已經所餘無幾 , 幸得師兄們的幫助 ,
我記起 .... 小小啦 !!!  

:$ :$ :$