Toysdaily 玩具日報

VF100 - Armored Messiah VF-25F

原帖由 呂品器 於 29-7-2009 01:25 發表
買得重裝,不能免俗整返幅全彈發射先:

VF100,唔係個個岩。以日圓定價黎講,可以話貴到唔合理。但係之前果幾隻係香港個價錢,跌價到可接受同合理程度(個 ...

之前就係貪佢好玩;但係而家重到自己都企唔倒... 跟埋個stand亦唔係幾好用,相中我係用魂stage act 3... (跟黎果個係act 1?)

It comes with a stand ??  How about the previous VF100 ??  Should they also comes with a stand or the stand (act 1 ??) is only for this 重裝 version ??  :? :?
原帖由 Godzima 於 29-7-2009 09:46 AM 發表

It comes with a stand ??  How about the previous VF100 ??  Should they also comes with a stand or the stand (act 1 ??) is only for this 重裝 version ??  :? :?

VF100得呢個有stand跟;因為佢靠自己係唔會企倒既!

1/72模型都一樣,只有重裝版會跟埋個stand。但模型版個stand好用好多。

另外回應其他大大:

- 支大槍唔係跟重裝25F黎既!係25G既

- 甲唔可以除

:64:
Thx for going ahead with the F, even if the price is acceptable, I will only go for the S as the markings are sharper.:71:
:$ ....好毒......VF-100 個比例十分好......唔太腫.....:handshake:

關節鬆都好過...邊玩邊跌甲吖:( ..好驚DX tim:o
睇黎我今日都係走唔甩............. :56:
下~d甲無得除家? 重有佢唔係有支sprier跟既咩:?
係甘都係等到個價回落至入喇~~笨大既野我又唔驚會買唔到~
正所謂早買早享受....:p
謝謝大大分享:71:
fighter mode最正!
thx 呂兄!
有小小興趣ge
模型只係貴小小
但模型好玩d 可以砌下多d樂趣 砌咗出黎又大部d
所以我會買模型黎玩
有多咗ge錢再買佢la
多謝大大ge分享
原帖由 呂品器 於 29-7-2009 09:53 AM 發表

- 甲唔可以除
...

:50: :59: :70:
原帖由 乂WiNgZeRo乂 於 29-7-2009 10:31 AM 發表
有小小興趣ge
模型只係貴小小
但模型好玩d 可以砌下多d樂趣 砌出黎又大部d
所以我會買模型黎玩
有多ge錢再買佢la
多謝大大ge分享

Yes, CHing's assessment is correct.:71:   The most selling point of VF100 for lazy guy like me is no need (no time:80: ) to assemble.
買過隻VF100早乙女機,外型ok, 但擺post就......:( , 基本上放棄了, 始終以呢個比例來講,變形同可動性較難平衡:38: ,寧願等robot魂,單一造型,應該會好啲,但重裝備都有啲擔心:80:
原帖由 F-14 於 29-7-2009 10:45 AM 發表

Yes, CHing's assessment is correct.:71:   The most selling point of VF100 for lazy guy like me is no need (no time:80: ) to assemble.
我都砌過一次VF-25F   上左貼紙基本上已經唔可以玩變型  所以砌左一部已經放棄
原帖由 garykuga 於 29-7-2009 10:58 AM 發表
買過隻VF100早乙女機,外型ok, 但擺post就......:( , 基本上放棄了, 始終以呢個比例來講,變形同可動性較難平衡:38: ,寧願等robot魂,單一造型,應該會好啲,但重裝備都有啲擔心:80:
但係買三部擺三個mode都仲平過買盒DX......
入硬!!!
好靚呀:$
呢度快D有:handshake:
:71: thx brother sharing + good report !! :71: