Toysdaily 玩具日報

查看: 39626|回復: 72

VF100 - Armored Messiah VF-25F

買得重裝,不能免俗整返幅全彈發射先:

VF100,唔係個個岩。以日圓定價黎講,可以話貴到唔合理。但係之前果幾隻係香港個價錢,跌價到可接受同合理程度(個人甚至覺得係抵)。

雖然VF100比例唔係認真靚,手手腳腳又鬆,但其實上色OK(當同山口比較後:( ),擺下pose又幾靚,換件有三個mode,查實都幾好玩。:43:

之但係黎到呢隻重裝版,我真係唔知而家VF100定位算係點...

之前就係貪佢好玩;但係而家重到自己都企唔倒...  跟埋個stand亦唔係幾好用,相中我係用魂stage act 3...  (跟黎果個係act 1?)

試玩感覺:

Battroid:
背包太重,好難擺前傾動作...

對腳太重,令到用stand#腳既話對腳會因為地心吸力拍返埋...

所以我用stand都只係令佢企高少少...

Fighter:
最好既mode;對腳好次好穩!

Gerwalk:
一字寄之曰:鬆

簡單講句,重甲版唔係好適合玩,適合display多d。

但係呢個真係非戰之罪。個重甲design,根本就冇可能玩具化到可以比人撚黎撚去 :oh:

值唔值,大家自己考慮下啦...   

多謝觀看:64:
原帖由 Warmblood 於 29-7-2009 02:15 PM 發表

:blame: 梗係入夠四盒啦......對手唔放出泥...半人機多一個model 架.....:he:
係喎 :Q
不過呢個mode我唔喜
後記:

- 支sniper rifle係25G借出黎,唔係模型咁跟埋

- 劃左少少線
VF-100 觀賞就好, 但玩就要就注就注:80:
Fighter mode 最正! :71:
原帖由 BlackAce 於 29-7-2009 01:31 發表
VF-100 觀賞就好, 但玩就要就注就注:80:
Fighter mode 最正! :71:

Of course, gimme five !! :57: :57:

原帖由 呂品器 於 29-7-2009 01:25 發表
買得重裝,不能免俗整返幅全彈發射先:

VF100,唔係個個岩。以日圓定價黎講,可以話貴到唔合理。但係之前果幾隻係香港個價錢,跌價到可接受同合理程度(個 ...

Thanks for the report !!  Bro. !!  BTW, is the transformation design the same as before ?? :? :?
Thx report and I can skip except price slash for this!  :64:
終於等到你出毒post 嘞,呂兄

:71: :71:
:34:所以我display fighter mode算
頭像被屏蔽
原帖由 gmcustrom 於 29-7-2009 08:29 AM 發表
:34:所以我display fighter mode算

我都係 :34:
Thanks for the report, Brother !

原帖由 呂品器 於 29-7-2009 01:25 AM 發表
....跟埋個stand亦唔係幾好用 ...

X 2 :80:  But VF100 is good for display (at home or office):73: .
頭像被屏蔽
支炮好正喎~!
真係好貴... 個價有無回落空間呢...
可以除甲嗎?
本來幾期待~
睇完樓主report之後, 呢隻可以慳返~
多謝~
ps好同意"真係唔知而家VF100定位算係點"
佢想代替hcmpro? 又只得超時空, 如果只係作為一條新line, 質素冇理由咁差...又鬆又脆唔知想點~
就算之前隻冇甲版都係鬆手鬆腳, 超唔好玩!
成隻拆開晒再完全換件變形已經唔同佢計了:80: