Toysdaily 玩具日報

宇宙的傳奇.男人的浪漫~哥布拉~

漫畫哥布拉都有情緒起伏嘅時候,仲試過放棄支魔幻槍! 嗰段好好睇的:handshake:
OVA 第二輯有好多整容前嘅FLASHBACK, 唔怪得MEDICOM出埋呢個版啦。
希望下年TV series 出得成啦!
尋日出MK睇咗睇,原來如要求唔太高,左輪、槍袋、大褸都有現成的,價錢亦相宜。
反而medicom揸槍手就難d ,全部係其他牌子,joint位要改,顏色亦不對,問題係呢隻軟膠要用咩顏料呢?
原帖由 WalkerMachine 於 29-7-2009 02:16 PM 發表 漫畫哥布拉都有情緒起伏嘅時候,仲試過放棄支魔幻槍! 嗰段好好睇的:handshake: OVA 第二輯有好多整容前嘅FLASHBACK, 唔怪得MEDICOM出埋呢個版啦,希望下年TV版出得成啦!尋日出MK睇咗睇 ...
你講個段我都記得,意志好消沉的一段故事,但真係好喜歡佢個種面對事情的從容不迫的態度.而且其實佢無左支槍一樣係無敵的:34:
配件我去過IN 時點同廣華街都搵唔到合心水的,MK有什麼地方會有多D,我想今個星期去睇睇.
手我都預計要自己噴的了,至於用什麼油,模型油都得,不過要有甩油的心理準備.
原帖由 WalkerMachine 於 29-7-2009 02:16 PM 發表
漫畫哥布拉都有情緒起伏嘅時候,仲試過放棄支魔幻槍! 嗰段好好睇的:handshake:
OVA 第二輯有好多整容前嘅FLASHBACK, 唔怪得MEDICOM出埋呢個版啦。
希望下年TV series 出得成啦!
尋日出MK睇&# ...

漫畫哥布拉我最喜歡的一章係地獄十字軍, 初段出場既哥布拉實在型到冇朋友 :$

漫畫哥布拉我已經重看左兩次,係時間要睇第三次 :love:
原帖由 warxv 於 29-7-2009 02:34 PM 發表
你講個段我都記得,意志好消沉的一段故事,但真係好喜歡佢個種面對事情的從容不迫的態度.而且其實佢無左支槍一樣係無敵的:34:
配件我去過IN 時點同廣華街都搵唔到合心水的,MK有什麼地方會有多D,我想今個星期去睇睇.
...

哥布拉支槍樣似左輪,其係密林777.市面1/6好難揾.記得彩色漫畫又1期書底有支實物樣.:45:

漫晝故事當中最中意係登山記(唔知有冇記錯名),講一架載有大量金條嘅飛機意外撞雪山,一班三山五嶽人馬準備上山尋寶,哥布拉亦化名加入,但原來此乃非一般雪山,如登山者信心動搖,山便會喺佢面前消失...當年漫周連載兩期完嘅短篇,人物各有特色,結局意想不到,哥布拉又型到爆!

尋晚只揾過"街"旺, 先達 同Ins pt, 只揾到一般左輪槍,要一支一模一样睇怕好難 .
樓主又一誠意之作!:)
都唔明Medicom點解唔學HT用包膠手臂, 一定靚好多…. 不過耐何好似我咁插住黎買….M記真係贏晒la…:(
哥布拉最好看的,應該是六人之勇士!:74:
我印象最深刻應該係第一個故事...一班人去尋寶....
當中有人作反內訌...但比人殺左....後尾..哥布nine 照遵守諾言...照樣分一份酬勞比死者.....

用手指公彈左粒唔記得係寶石定金幣比個背叛者條屍....哩一野,我覺得佢好有型~~!:$
原帖由 MAX 於 30-7-2009 03:56 PM 發表
我印象最深刻應該係第一個故事...一班人去尋寶....
當中有人作反內訌...但比人殺左....後尾..哥布nine 照遵守諾言...照樣分一份酬勞比死者.....

用手指公彈左粒唔記得係寶石定金幣比個背叛者條屍....哩一野,我覺 ...

有印象...!
(真係每人心中都有一個哥布拉:x )
原帖由 WalkerMachine 於 29-7-2009 02:16 PM 發表
問題係呢隻軟膠要用咩顏料呢?

軟膠千萬唔好用雙星油性油上色.....9成機會會成世黐笠笠唔乾.....
我推介用郡氏油性油啦~~~
我終于知道點解隻12吋哥布拉吾包左輪,原來係侷我地要買埋隻前期未整容版.
個隻版包埋支槍.頂:80:
fallout8:
看來我都係時間溫下書了.

7星俠:
按外型其實應該是PYTHON357,不過印象中好似1/6無人出過.
關於未整容就...真係幾玩野的.唯有自己動手.

WalkerMachine:
寺澤老師的角色係有一份特有的魅力的.可能就是來自他本身的情懷.
PYTHON357真係好似無人出過...

trumanso:
THANK YOU!!

hellobil:
如果是包膠手臂我反而唔會買,因為我唔喜歡易爛,可動又一般,屈起來的感覺更唔自然.

ball0009:
呢個我都記得.

MAX:
看來真係要返去溫書了.
油我都是用郡氏的為主,再狠D打比供應商囉D版回來噴!!
真槍當然係python357.但寺澤老師修改叫777 magnu. python777.仲有蛇印死未.:52:

印象中漫畫未整容樣冇揸個手槍.....吾通真係要買埋佢,拿翻被整容後的哥布拉...條槍帶好靚:76:

原帖由 7星俠 於 31-7-2009 03:14 PM 發表
真槍當然係python357.但寺澤老師修改叫777 magnu. python777.仲有蛇印死未.:52:

我都get錯咗大大意思, 等我嗰晚仲係咁google "magnum777" tim:DD
尋晚卒之喺Ins Pt買咗支左輪玩住先, 其實喺好景有支magnum不過係店主私人珍藏not for sale:die: