Toysdaily 玩具日報

查看: 15909|回復: 32

DQ IX..玩到救命..

真係勁多野玩, 完全停唔到手.
邊個係處玩緊, 快D報到.
我卡住左係某個地方中...!!!
爆左

你邊度唔識
原帖由 Shini 於 28-7-2009 02:27 AM 發表
爆左

你邊度唔識

我完成左MISSION NO.16, 理應取得第一張寶之地圖,
但係我家下發現, 我既道具指令欄得兩大項.
第一項係檢視一般道具
第二項係重要道具, 內中顯示目前手執既兩條鑰匙
就係唔見左第三項, 用黎開寶之地圖既指令
我記得之前係有而我又開過黎睇既,
但係因為當時未有計劃去做寶之地圖, 所以睇完就算, 再無理佢.
點知, 當我想做既時候, 佢竟然唔見左....

我由返過去個山上邊同訓左係樓梯扮死果個NPC再談話一次.
佢只係猛咁教我指令欄第三選項係用黎開寶之地圖用既.
之彼又係老對白, 叫我唔好煩佢, 佢要訓一陣之類[email=...!@!#@$@$$%^&&&***^%$]...!@!#@$@$$%^&&&***^%$[/email]

我DOUBLE CHECK過N多次.
我既MISSION 16係肯定已經COMPLETED
已完成既Missions大約有四十個左右.(唔係好記得幾多個了,)
職業只差賢者同clear後先有既超級巨星未enable
目前進度係-監獄果part岩岩開始.

請問知唔知出左咩事, 點解我會無左地圖任務既指令....

原帖由 side3net 於 28-7-2009 10:18 AM 發表

我完成左MISSION NO.16, 理應取得第一張寶之地圖,
但係我家下發現, 我既道具指令欄得兩大項.
第一項係檢視一般道具
第二項係重要道具, 內中顯示目前手執既兩條鑰匙
就係唔見左第三項, 用黎開寶之地圖既指令 ...
你會唔會多手丟左張地圖:(:(
原帖由 Shini 於 28-7-2009 01:39 PM 發表
你會唔會多手丟左張地圖:(:(

張地圖可以丟架咩...據講係唔可以架播....
原帖由 side3net 於 28-7-2009 02:46 PM 發表

張地圖可以丟架咩...據講係唔可以架播....
岩岩check過

絕對可以的
找個fd,send返張地圖俾你啦,我睇說明書話地圖可以send的

我而家用緊遊俠(lv50)、魔法戰士(lv50)、聖騎士((lv50)、賢者(lv36),得閒出來玩
爆機後都會攞到一張地圖

所以你都唔洗太擔心

爆左機先慢慢打都未遲:78:

呢隻我只當DQ DS或DQ外傳

唔會承認佢係正規DQ的:78:
還以為這裡沒有大大玩DQ9:56: :56: :56:

進度:天皇巨星Lv40試練...

身上所持地圖數量有限,不論完成與否是可以丟棄...

不過未發生過大大以上情況...究竟是沒有地圖而少指令,而是一開始出問題...
原帖由 Shini 於 28-7-2009 05:46 PM 發表
岩岩check過

絕對可以的

咁就攪野啦..我咩都未丟過..
不過久唔久就去煉下金咁..
張地圖唔會係煉金既其中一件素材呀..!!!!
我幾花心...
所以無你地train到lvl50咁勁.
不過就個職業都train下, 平均lvl 36..

其實今集最差既地方, 係無左人物帶動故事呢下野.
所有同伴基本上同個故仔完全無關.
茄呢過唔茄呢.
又完全無描寫過主角同其他角色.
你感覺上就係玩緊一隻純粹既打寶GAME.
原帖由 bananaman 於 28-7-2009 06:19 PM 發表
找個fd,send返張地圖俾你啦,我睇說明書話地圖可以send的

我而家用緊遊俠(lv50)、魔法戰士(lv50)、聖騎士((lv50)、賢者(lv36),得閒出來玩

哈哈, 都幾難搵FRD有玩DQ....
仲要玩得咁"深入"...
原帖由 side3net 於 28-7-2009 11:30 PM 發表
我幾花心...
所以無你地train到lvl50咁勁.
不過就個職業都train下, 平均lvl 36..

其實今集最差既地方, 係無左人物帶動故事呢下野.
所有同伴基本上同個故仔完全無關.
茄呢過唔茄呢.
又完全無描寫過主角同其他 ...
呢個又唔係一定係大問題

DQ3都係, 但係隻game完整度高好多

DQ9連魔法都唔齊

隻野感覺上係崛井想玩新玩意

主要係玩任務同wifi play, 但係我覺得頗失敗

地圖呢樣野超悶, 打黎打去都係果個款

我冇玩了
原帖由 Shini 於 29-7-2009 12:35 AM 發表
呢個又唔係一定係大問題

DQ3都係, 但係隻game完整度高好多

DQ9連魔法都唔齊

隻野感覺上係崛井想玩新玩意

主要係玩任務同wifi play, 但係我覺得頗失敗

地圖呢樣野超悶, 打黎打去都係果個款

我冇玩了 ...

隻野都無WIFI PLAY..
WIFI只係支援網上商店同download任務.
玩果個叫ds wireless play.
呢個先最無良...係咁宣傳WIFI, 到最後又係咁樣....

我完全唔喜歡無故仔既RPG...
DQ3同佢唔同, DQ3係真係無故仔既..完全係你係勇者, 家下要打魔王既直線推進.
但係DQ9, 佢又長老, 又師父, 你睇得出佢基本上係有條主線既
原帖由 side3net 於 29-7-2009 10:58 AM 發表

隻野都無WIFI PLAY..
WIFI只係支援網上商店同download任務.
玩果個叫ds wireless play.
呢個先最無良...係咁宣傳WIFI, 到最後又係咁樣....

我完全唔喜歡無故仔既RPG...
DQ3同佢唔同, DQ3係真係無故仔既.. ...
同埋佢個主線都係好似突然加快想收工咁

一開波dum你好耐

之後帝國幾野殺晒

晌日本都比人勁踩