Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Dick.Po

[玩具介紹] CMS金剛小寶貝

金屬色限定版(非DX)都到左, 賣價只係高通常版少少.

不過所謂金屬色只係白色部份變銀色, 其他顏色冇變metallic..

回覆 5# 的文章

Me too, i give up immediately !!!
頭像被屏蔽
:71: :71: :71:
DICK.PO 大大講細個玩果 D 膠機械人應該係第一張圖中後面果 4 隻
出過兩代的
第一代 robot 只有黃色
跟的配件有好多款
而第二代 robot 就有多幾隻色
不過跟的配件就只得飛機
而我手上第一代配件只死剩第二張圖上方六隻
第二代就多 d
以前細個玩佢地玩一玩就成個下午
好懷念:43:

支持!!!
原帖由 ZIN 於 26-7-2009 08:53 AM 發表
唉..如果係合金或者金屬色咁就好啦=_____=

有出"宮澤模型限定metallic ver"(手腳腰肩部份金屬色)..但配件無dx版甘齊

謝謝版主DICK兄的分享~~~以前隻Bulkmark 合金我都有買過黎玩~~~不過好快玩到唔知去咗邊~~~:(
講真點解CM可以攞到咁多經典機械人玩具生產版權GA~~~笨大近來好似無咩經典機械人合金出咁~~~淨係炒黎炒去都係隻萬能俠~~~:unhappy:
:71:
原帖由 TF-121密斯姆 於 26-7-2009 03:43 PM 發表

因為它會變大!對,它的祖先是三一和太寶郎,故金屬是可以變大的!:52:  

依稀記得劇中前半part機械人是沒有合体功能的,只係飛機仔1,2,3號合体後,再好似朋友號咁合上機械人既背脊,啟動機械人

而劇中後半part機械人大修完先開始能變大+合体

至於d膠機械人仔,當年都有玩ga,依家淨番呢幾粒,果時邊有錢買牛嘜d合金丫?

多謝樓主D靚相,你地話山口式可以出金剛小寶貝咁幾好呢!
好一隻咸豐年合體方式----插入去,就咁插個頭入去真係好懷念~~果然是cms出品...
頭像被屏蔽
thank you brother  
how much is it???:46: :46: :46:
是我童年喜愛的角色
頭像被屏蔽
:68:
:shiny: