Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 小櫻

呵呵呵... Nendoroid Series... 懺悔醬... 出o左喇... XD

原帖由 小櫻 於 17-7-2009 10:52 PM 發表

依... 係噃... =P

咁加多一個啦... :(

A - B = -1

呵呵呵...

小櫻上

P.S. 估唔到台長都啱喱啲噃...
感謝:64:
原帖由 小櫻 於 17-7-2009 10:52 PM 發表
P.S. 估唔到台長都啱喱啲噃...

神薙 我未睇呀,不過D女角畫得好靚,亦唔係抄其他無口或傲驕角色﹔
不過真係唔明嗰個非處女事件有咩因由,可否告之?
原帖由 Tasuku 於 17-7-2009 11:30 PM 發表

神薙 我未睇呀,不過D女角畫得好靚,亦唔係抄其他無口或傲驕角色﹔
不過真係唔明嗰個非處女事件有咩因由,可否告之?

詳細小櫻就不清楚... 因為小櫻仲未睇過漫畫版(有都係開頭...)... 不過喱件事連「驚屈你」都報導過...

或者可以到喱樹睇睇...

http://comic.yesky.com/129/8632629.shtml

話說休載前漫畫版的故事說到... 我們的薙大人可能已經係「女人」... 引發部份死忠對作者進行過激行為... 例如將單行本撕爛後將殘骸寄到作者屋企...

身為女性嘅武梨繪里可能受驚或者壓力太大搞到病咗入院...

個人認為呢... 喱件事件實在太無聊又可惜... 難得一套唔錯嘅作品嘛... 咁就搞到無得睇... 希望武梨繪里會好翻繼續畫啦...

其實因「非處」導致嘅事件... 小櫻以前都聽過一段...

記得好似係某人氣工口PC Game... 其中某女主角原來「在攻略成功後與主角(玩者)『發生首次超友誼關係』」之前已經唔係「少女」... 部份玩家覺得被騙於是响網絡上強烈抗議... 又將遊戲光碟打碎寄返去製作公司...

「未嫁先破」... 雖則道德上的確有啲唔係咁好... 但係依家係咩年代呀?... 而且仲係性開放程度唔低嘅日本發生?... 真係匪夷所思...

究竟係果班人太純情定係對現實世界無晒希望呢?... 竟然响二次元世界裡頭抽離唔到?... 响現實世界搵唔到女仔要响遊戲裡頭搵女仔嚟開苞?... 發現夢中女神唔係女仔係女人竟然可以有咁大反應?... 唉... 喱個世界真係扭曲成咁?...

就係喱一少撮人... 導致其他鍾意ACG嘅人都被其他人以有色眼鏡看待... 其實真係唔公平... 但係話說回來... 果啲覺得ACG唔好嘅人... 佢哋細路果陣真係連一套卡通片都無睇過?...

仲有一樣想講... 製作果啲工口作品嘅人... 係咪都要付翻啲社會責任呢?... 樹關近排小櫻睇過一套非常糟糕嘅漫畫喔...

開始離題囉... 呵呵呵...

小櫻上
原帖由 小櫻 於 17-7-2009 09:43 PM 發表

報價?... 唔係唔得... 不過一講價錢又會調去第二度喎...:(

拿... 就咁...

ABC

Where...

A + B - C = 0

A x B - C = 1

A x B x C = 30

呵呵呵...

小櫻上

:@ 你咁都得!
妙絕!:he: :71:
計你「角尺」後又一傑作。
你原來咁鬼馬既…

p.s.神薙,香港或台灣有無出過漫畫中文版?譯名是…?:?
原帖由 小櫻 於 18-7-2009 12:48 AM 發表

詳細小櫻就不清楚... 因為小櫻仲未睇過漫畫版(有都係開頭...)... 不過喱件事連「驚屈你」都報導過...

或者可以到喱樹睇睇...

http://comic.yesky.com/129/8632629.shtml

話說休載前漫畫版的故事說到... ...

如果呢個話題想繼續傾…
係閒聊開個咩名既post好呢?

日漫討論區?
港漫都可以玩到18x版…
日漫…應該唔止:he: 諗得過…
原帖由 vc06561 於 16-7-2009 02:49 PM 發表
等大大 ge 千字文 :)

哎呀... 遲咗覆唔好意思... :time:

喱個寫千字文嘛...

查實土偶系列... 小櫻全部都未開盒玩嫁... 而且玩具本身其實好簡單... 除咗攞嚟玩惡搞之外就無咩好Post嫁喇...

或者等小櫻一次過儲埋幾款一齊玩先寫囉...

當然懶係一個原因啦...

呵呵呵...

小櫻上
原帖由 原罪 於 18-7-2009 02:54 AM 發表

神薙,香港或台灣有無出過漫畫中文版?譯名是…?:?

就是《神薙》(好似有叫「神之少女」)... 暫時還未見到正式的中文版單行本可以買... 要看的話又要拜託國內同胞喇...

原帖由 原罪 於 18-7-2009 02:59 AM 發表

如果呢個話題想繼續傾…
係閒聊開個咩名既post好呢?

日漫討論區?
港漫都可以玩到18x版…
日漫…應該唔止:he: 諗得過…

唔駛開過個啦... 反正都係小櫻借啲依發下噏瘋之嘛...

呵呵呵...

小櫻上