Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: metatron

[個人收藏] 小女子首建嘆息之牆2-安多拉編

真係好令人羡慕o既收藏呢!
原帖由 卡里斯 於 6-7-2009 04:08 PM 發表

有圖see see ma?

其實勇者王是取代了完全勝利的投資計劃,所以完全勝利計劃便告吹:!
:71:  這位女大大好強, 見你幾個post 都係儲勇者系列玩具 我諗你係勇者系列Fans都好少有女大大會儲這麼多數量既勇者系列玩具,以目前勇者系列玩具這幾款出面以是天價,唔知這位女大有冇儲其他玩具呢..
原帖由 cokewu 於 6-7-2009 11:36 PM 發表
我想問家姐
o個盒"2合1 獅人鳯" 同另外o個兩合獅人鳯and 百勝龍王有咩分別?

2合1的 獅人鳯等於勇者系列的STD版,亦即是細版, 獅人鳯不可以分體,百勝龍王亦不能變形,但兩者都可以合體。

至於另外兩個大SIZE版本,相等於勇者系列的DX版, 獅人鳯可以分體,百勝龍王可以變形,兩者亦可以合體。

當時兩個版本最後組合出來的SIZE將會明顯的分別啦~

原帖由 happv prince 07 於 7-7-2009 01:58AM 發表

:71:  這位女大大好強, 見你幾個post 都係儲勇者系列玩具 我諗你係勇者系列Fans都好少有女大大會儲這麼多數量既勇者系列玩具,以目前勇者系列玩具這幾款出面以是天價,唔知這位女大有冇儲其他玩具呢..

過獎了~我還不及一些玩具收藏家呢,除了勇者玩具和這系列的玩具外,我還有儲BB戰士、元祖SD高達、聖鬥士、魔神英雄傳、高達模型、ZOIDS、洛克人玩具、超合金魂…等等,不過我除了BB戰士、元祖SD高達是幾乎儲齊之外,其他都係因喜好而買,好似ZOIDS和超合金魂般,我只會買自己喜歡那些,不會逢出必買,始終家中空間有限。:49:

遲些再執一些系列出來跟大分享一下。:78:
原帖由 metatron 於 7-7-2009 04:50 PM 發表

2合1的 獅人鳯等於勇者系列的STD版,亦即是細版, 獅人鳯不可以分體,百勝龍王亦不能變形,但兩者都可以合體。

至於另外兩個大SIZE版本,相等於勇者系列的DX版, 獅人鳯可以分體,百勝龍王 ...

證明玩玩具是可以不分男女,不分種類,只要玩得開心便可 HEHE....:) :)
我反而鐘意獅人鳳呢個名,雷神王好老套咁:62:
獅子+人+鳳凰,充滿意思:^