Toysdaily 玩具日報

查看: 17786|回復: 25

My Taiwan 手信&玩具 &韓版勇者 p.1 add 了Taiwan trip 相

過後POST da Taiwan trip 的相:43:

good, waiting for your Taiwan trip's pic~~ :71:
有唔少好野呢!
勇者急先鋒里面嘎“愷撒大帝”:handshake:
想知台灣多唔多玩具店?!?
原帖由 矢吹丈 於 27-6-2009 11:35 PM 發表
有唔少好野呢!

隻機甲露寶在toysrus買100hk元 香港市場沒有,所以買隻玩下
仲有誠品書店D書好平,買了不少搖滾樂書籍同漫畫...

旅客超過ntd3000有9折.不過要帶passport
最開心係red hot chilli peppers的live off the map只需ntd540 (hkd 130-140左右)在香港買,我想起碼hkd300la...
原帖由 Jimy 於 27-6-2009 11:45 PM 發表
想知台灣多唔多玩具店?!?

那裡的百貨公司的高達較貴,大約貴香港兩成左右.唔化算.
其他小鋪就不太清楚.我見過最平的高達是在台北車站地下街機動武鬥傳的g高達約台幣750.
仲有我BRING左十多枝台灣飲料來港.
最好飲係FANTA啫喱加汽水...
DAY 1
台北一角往龍山寺路上...
到處是7仔,全家,來爾富
我的最愛!!!
文哥:handshake:
比香港食便宜50%
Day 2
清境農場

好有意境

:D
:handshake:

像貓又像兔:what:

小羊寶寶
日式庭園的民宿
好可愛的9仔

Day 3
晴朗的,一個早上

a good place to live:$

民宿

日月潭

原帖由 Leo_fat_guy 於 28-6-2009 12:20 AM 發表

隻機甲露寶在toysrus買100hk元 香港市場沒有,所以買隻玩下
仲有誠品書店D書好平,買了不少搖滾樂書籍同漫畫...

旅客超過ntd3000有9折.不過要帶passport
最開心係red hot chilli peppers的live off the map只需 ...

是機甲
機甲露寶同機甲小寶 差好多的 汗= ="
細細個同弟弟甲錢買個隻蛇(在HK) 好懷念

:61: Day 3

山豬肉&野菜 very good ar.:61:
鐵板燒牛肉:43:

浸木池

me hehe i am really a fat guy
去集集火車站

921:unhappy:

好平ar:34:
Day 4

無煙燒烤一人ntd 299:71:
Day 5
Burger King
水天一色:73:
HK
                   :43:   :43:   :43:    :43:    :43:   :43:
                                                               :43: :43: :43:  THE HAPPY ENDING :43: :43: :43:

原帖由 ttyyuu 於 28-6-2009 02:38 AM 發表

是機甲小寶
機甲露寶同機甲小寶 差好多的 汗= ="
細細個同弟弟甲錢買個隻蛇(在HK) 好懷念

sorry ar:26:
我細個果時我到有隻機甲小寶嫁~~~
係紅色個隻好似係主角利嫁:78:
原帖由 lego哥C拉 於 24-7-2009 04:58 AM 發表
我細個果時我到有隻機甲小寶嫁~~~
係紅色個隻好似係主角利嫁:78:

隻紅色係主角,船仔仲有好多貨特別是MK上樓果間:73: ,but taiwan的toysrus好似無,得其他的,and我的蛇仔好似是made in 2003左右
大大好多戰利品WOR.@@
我E+都係台灣..大大D食既手信邊度買架:43:
M記隻杯我都換左2隻:71: