Toysdaily 玩具日報

查看: 12649|回復: 15

[詢問] 勇者DX

想問一下,
太陽勇者四體合體跟黃金勇者超白銀合體哪裡有賣?
太陽四體合體見過都賣得很貴,
而超白銀已過千,
想知有沒地方能平一點的?
最好能四百以下。
四體合體 10年前還有四百以下
超白銀合體就幾年前

現在一定沒可能

韓版勇者太陽四體合體 現時點可能有, 但都係四百以上, 階旺XXX玩具網上放好似要$499, 前果排在老虎網見到都要賣$300幾。 白銀3合體前果排在老虎網見到賣$380:no:。
黃金勇者係現在都賣得好貴, 超黃金合體韓版階旺XXX玩具網上都要過千。
現在白銀要$400 左右買齊相信幾難。

你想要果兩樣野, 早前老虎網有一個賣韓版的賣家放過, 唔知他仲有無貨? 你可以問吓佢。
超黃金合體韓版都要過千
PRIMUS 發表於 30-9-2010 09:13 AM

超黃金合體韓版都過仟, 咁不如買勇者復古, 都是差不多價錢, 而且電鍍位又多d
http://herotoy.web.fc2.com/brave/goldran/greatgoldran1.html
回復 4# redfish

對! 絶對認同!:$
不知有無人記得小弟....
當年TD某人曾以低價(吾記得兩舊定三舊)放超白銀給我,
當時因為真係無錢無要到=_=

回復 6# ultra7

:79:現在連韓版都買少見少, D價錢仲開始越來越貴, 我都飲恨錯過左前年平價韓版期, 有好多隻韓版勇者,我都係貴價入手,太貴的若非對此物有大愛, 我都係忘記他們就算! :26:
順手問一下, 請問有沒大大有超重連連合體呢?? 貎似已經很難找
超黃金合體勇者復古真不錯,不過二手都要十五紅魚左右!:72:
回復 9# kimkim

:70: 韓版楷xx玩具都賣到十三條紅魚, 對比下復古的十五魚亦不算什麼! :72:
回復 8# ultra7

今日路過in's point look 左幾眼都唔覺有。 但見到重連(即3合一)。 :42: 看來現在要找到難實有點難度, 也許要等網上有無人願意放了!
超黃金合體勇者復古真不錯,不過二手都要十五紅魚左右!
kimkim 發表於 3-10-2010 10:41 PM

嘩~~~ 無睇一排都唔跳升左咁多!!! 仲以為韓版會影響跌tim.....
我買復支合體前幾年特價 *))入手
嘩~~~ 無睇一排都唔跳升左咁多!!! 仲以為韓版會影響跌tim.....
我買復支合體前幾年特價 *))入手
玩具烈士-奇雲 發表於 4-10-2010 12:14 AM

其實當年HK Hasbro批都9佰幾, 由於太大盒, 一出時不少鋪都是貼住批價賣, 後來更出現跳樓價清貨.

和勇者特急情況不同的是, 黃金勇者在日本只限網上訂購(要21000日圓), 所以黃金勇者沒有日版跳樓貨, 基於平價貨源只得行貨, 跳樓價貨都好快沒有了
回復 13# redfish

:shiny:想向REDFLISH 兄,打探日版2010 PRIMUS消息:
1.有無行貨返?
2.大約幾時派貨?

:64: 謝謝!
回復  redfish

想向REDFLISH 兄,打探日版2010 PRIMUS消息:
1.有無行貨返?
2.大約幾時派貨?
...
PRIMUS 發表於 4-10-2010 01:21 PM

2010 PRIMUS有行貨, 大約今個月尾派