eddiem249 發表於 23-4-2018 13:05:28

肩甲根本不能轉動,雙手不能高舉過頭,能擺出必殺技超重斬POST嗎?

Vince 發表於 23-4-2018 13:15:54

k_dash 發表於 23-4-2018 11:13 AM
果塊面罩係出必殺劍招果陣會裝上的. 話事話, 我都唔記得佢有隻槍武器, 唔通我真係忘記咗???? ...

有槍 ga ... 係對腳到攞出黎。

gamelife 發表於 23-4-2018 13:22:14

eddiem249 發表於 23-4-2018 01:05 PM
肩甲根本不能轉動,雙手不能高舉過頭,能擺出必殺技超重斬POST嗎?

胸甲可以拆出
雙手就可以舉高過肩膀

eddiem249 發表於 23-4-2018 13:28:41

gamelife 發表於 23-4-2018 01:22 PM
胸甲可以拆出
雙手就可以舉高過肩膀

我講肩甲.....官圖全部都係就角度既,隻手向前舉既動作肩甲都係原封不動....

Gainax 發表於 23-4-2018 13:42:40

eddiem249 發表於 23-4-2018 01:28 PM
我講肩甲.....官圖全部都係就角度既,隻手向前舉既動作肩甲都係原封不動.... ...
有動,睇番肩甲中線就知,只係升起肩甲比下面對手臂有更大幅度活動, 佢構造肩同手臂應該係分開的,即係右邊果幅

https://stat.ameba.jp/user_images/20180403/14/sen-ti-nel-info/63/c2/j/o0620020714163198263.jpg?caw=800

CPY_2001 發表於 23-4-2018 14:06:44

越睇越鍾意...我諗都走唔甩架啦⋯⋯2850老實講今時今日唔算貴啦,合體機械人加咁既外型,我個人接受,講到底而家千值練都算係最有heart整呢類玩具架啦,如果呢隻都話貴真係好多野唔駛玩,即使笨大勇者王初出都2400以上啦,重要唔靚

eddiem249 發表於 23-4-2018 14:09:05

Gainax 發表於 23-4-2018 01:42 PM
有動,睇番肩甲中線就知,只係升起肩甲比下面對手臂有更大幅度活動, 佢構造肩同手臂應該係分開的,即係右 ...

即係唔轉得啦

qqkenling 發表於 23-4-2018 14:22:08

我都覺得價錢唔算太貴,百獸都差不多3K, 半眼隻最小變形都過千,

bigbigfriend 發表於 23-4-2018 15:17:04

eddiem249 發表於 23-4-2018 02:09 PM
即係唔轉得啦

手臂轉,臂甲唔轉有甚麼問題?

Gainax 發表於 23-4-2018 15:32:17

eddiem249 發表於 23-4-2018 02:09 PM
即係唔轉得啦
你個問題係要舉劍o麻,個設定本身係超級系心口咁大塊野肩又大要保持外型,咁係一個可動方案

馬仔 發表於 23-4-2018 16:07:56

qqkenling 發表於 23-4-2018 02:22 PM
我都覺得價錢唔算太貴,百獸都差不多3K, 半眼隻最小變形都過千,

3K是炒價, 我買亞洲版百獸都係$1880, 個時人人仲等緊$1700, $1500.

呢隻同超獸機神差不多大, 再貴成千, 要想想........................

Lawchee 發表於 23-4-2018 16:20:20

馬仔 發表於 23-4-2018 04:07 PM
3K是炒價, 我買亞洲版百獸都係$1880, 個時人人仲等緊$1700, $1500.

呢隻同超獸機神差不多大, 再貴成千,...

出了無問題才考慮後追,爛件就慾哭無淚。

soundonly 發表於 23-4-2018 16:50:12

http://www.toysdaily.com/discuz/data/attachment/forum/201804/23/103240iewmwupi4vywwzvw.jpg

好明顯臂甲不能轉動 而且臂膀個JOINT好似好低

正所官圖無限好 就哂角度打哂陰影

實物仲有QC問題

k_dash 發表於 23-4-2018 16:50:51

Vince 發表於 23-4-2018 01:15 PM
有槍 ga ... 係對腳到攞出黎。

哈哈, 我真係完全無印象, 謝解答!

CPY_2001 發表於 23-4-2018 16:51:05

超獸邊只1850呀,初出都2250以上啦,呢隻貴幾百咋
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 千值練 METAMOR-FORCE “BARI”ATION 超重神GRAVION (48# updated)