凡高 發表於 22-5-2018 02:47:22

靚~但老千嘢唔會再貴買,信心已失。

玩具最少都開出嚟罰企下欣賞下....買咗完全唔開唔玩,我真係接夠唔到....咁不如放係舖頭到,得閒去睇下摸下,又可以慳空間又慳錢咪重高招~~~~重點係玩具擺得耐會老化,玩具都係玩爛好過擺爛!

777@code 發表於 22-5-2018 02:51:14

個個話放棄,呢隻望可爆出{:1_377:}

k_dash 發表於 22-5-2018 08:04:28

zerokit 發表於 21-5-2018 11:27 PM
果位神人都有幫超合金魂伊迪安出金屬關節補鑊啊,因為bandai原本設計問題,果條關節好多人都斷左or裂左了, ...

又咁講, Bandai一年出咁多玩具你話隻隻唔爆鑊就無可能, 但如果計比率千記真係太多令人記憶尤新的鑊氣, 果啲已經唔係偶有失手而係低級失誤, 我相信每個玩具愛好者都好有多啲bandai以外的選擇, 咁多年只得佢獨大如果無啲有質素的挑戰者出來到最後只能忍bandai越出越hea (大家都有眼見, 佢要有人威脅到佢先肯做返啲嘢, R版超金合魂就係好例子), 好希望千記真係要認真要正視玩家的意見, 做返多啲高水準作品

k_dash 發表於 22-5-2018 08:28:32

快快 發表於 21-5-2018 11:41 PM
SR就算唔出我仲有群雄....這合体超重神原本很衝動想ㄧ開訂即訂, 但肩甲可否轉動對我來説是介意的!
其實我 ...

難得有廠肯出超重神我本來都好期待, 但就係肩甲處理令我卻步, 見核心機手部變形個人覺得有簡單複習化的感覺 (前臂應該要拆出來再切返入肩甲裡面), 至於你用斬腳指避沙蟲法去看待千記產品的做法, 我應該明白你的心情, 係食之無味棄之可惜的心情

快快 發表於 22-5-2018 09:14:40

k_dash 發表於 22-5-2018 08:28 AM
難得有廠肯出超重神我本來都好期待, 但就係肩甲處理令我卻步, 見核心機手部變形個人覺得有簡單複習化的感 ...
是! 千記的不敢開!
笨大的勁開來玩! MB ARX-7雖然右髖都有D事, 但玩得我好開心! 成隻finishing都很喜歡, 直頭想追多隻儲(但怕再中黄金右腳)!

Alter多年前的ARX-7及linebarrel都好有誠意...

唉...爭氣喇! 經常就只差ㄧ點點...

gamelife 發表於 23-5-2018 04:56:07

睇返歷史
千記爛D部位都是大家預訂之前沒人講過的部位
我相信今次又有可能爛在意想不到的位置

UnripeHero 發表於 24-5-2018 15:21:40

真三一因為bandai好大機會出,
但係超重新機會太細,所以只能買了

Vince 發表於 31-5-2018 14:14:27

多謝 特派記者 Walker 係日本現場影既 相。thx thx {:1_377:}

yugi 發表於 31-5-2018 14:56:05

唔知點解總係覺得面相特別對眼怪怪的

lucky852 發表於 1-6-2018 21:04:13

見到依隻。。唔知點解覺得。藍光人系列有機會等到。。等左笨大好多年都冇。。

yugi 發表於 1-6-2018 21:51:01

lucky852 發表於 1-6-2018 09:04 PM
見到依隻。。唔知點解覺得。藍光人系列有機會等到。。等左笨大好多年都冇。。 ...

笨大將會出戈修羅模型

Vince 發表於 15-6-2018 13:32:33

上色試版 updated (thx Walkermachine 第一手新相)

c.ryo 發表於 29-7-2018 11:31:24

始終係日本公司,乜都留係日本公佈:DD終於喺WF公佈了Sol:78:

k_dash 發表於 29-7-2018 11:41:17

c.ryo 發表於 29-7-2018 11:31 AM
始終係日本公司,終於喺WF公佈了Sol

炎皇合神要出唔難, 都算預料之內, 依家就睇佢會唔會出God Gravion (做唔做更多就唔想去諗, 始終最兇合神有其物理限制, 唔換件都幾難好睇)

c.ryo 發表於 29-7-2018 11:55:45

相信Sigma連ultimate 部件會放限定喇
頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22
查看完整版本: 千值練 METAMOR-FORCE “BARI”ATION 超重神GRAVION (48# updated)