Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 蒙眼佬

[版務] xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

8魚....呢個價好進取
原帖由 redfish 於 21-6-2009 04:43 PM 發表
相信佢地並沒有蝕賣, 因為瑞記沒有逼過人入,而且大戶大手入貨有折扣, 好似紫水晶咁, 批發價34X, 但街價可以賣至31X都得, 如果細鋪仲堅持要用自己ACCOUNT同瑞記入貴貨, 咁就真係自己攞O黎蝕
原帖由 S20081997 於 22-6-2009 02:06 AM 發表
haha !! so what u want ?? other brother can think think what meaning he always said this !! :78:

佢既意思是否叫D細鋪唔好入貨, 等佢D大鋪入??? OR 佢既意思是否好Q憎D大鋪 OR 佢既意思是否好Q憎瑞記????OR佢既意思是否好Q憎紫水晶?
PS: 佢D語氣似細鋪, OR 炒家, 如有不對, 敬請諒解, 或作解釋

RED FISH 你是誰? 無間道REDFISH!
:he: 跌穿1k先進入我射程犯圍
原帖由 玩具人生 於 22-6-2009 12:07 發表
其實我都唔係好明,點解要復刻番出???
d人要買就一早買左,要等的人件貨唔到賤價都唔入....
如果我係鋪,我唔入好過,費事要蝕住走!

.......復刻是正常...因為...............

1. 好多人半途出家加入玩具行列...
2. 好多人開始出來社會工作...開始有較好的消費力...
3. 在玩具玩家中...有人加入...有人退出...

所以所有玩具有返出是正常...

問題是返出的次數及量是否配合供求循環...
原帖由 eric_ho13 於 24-6-2009 07:12 AM 發表
原帖由 redfish 於 21-6-2009 04:43 PM 發表
相信佢地並沒有蝕賣, 因為瑞記沒有逼過人入,而且大戶大手入貨有折扣, 好似紫水晶咁, 批發價34X, 但街價可以賣 ...

當傾吓計姐..唔洗吓吓QQ聲既....總之紅魚兄D料堅就得LA..佢係咩位置根本唔重要囉..
原帖由 eric_ho13 於 24-6-2009 07:12 AM 發表
相信佢地並沒有蝕賣, 因為瑞記沒有逼過人入,而且大戶大手入貨有折扣, 好似紫水晶咁, 批發價34X, 但街價可以賣 ...

唔理紅魚大大係勿野人,如果佢講的係事實,佢都係表達佢的見解啫,冇勿問題.有人喜歡報價(零售價),有人喜歡報批價.唔通只可以報零售價,不讓人報批價(只許周官放火,不許百姓點灯?).
定係另有其他隱情驚紅魚越講越大鑊......
再者,如果真係如紅魚大大所說,代理商的手法如此不良,係呢個不公義的社會下,係咪應該企出來訴說一下呢?
原帖由 S20081997 於 22-6-2009 02:06 AM 發表
haha !! so what u want ?? other brother can think think what meaning he always said this !! :78:

反而唔係好明你想講乜:31:
隻野re-sale左幾千次, 年年指定..:x

上次入第二隻時7漁尾, 佢今次大有機下插到
5漁尾, 大家唔好急睇定d先:p
我認為呢隻野會有得跌
但到時各位買到的應會是貼滿china貼紙的版本
頭像被屏蔽

你要知人係邊個做乜? 你自己唔貼張相出黎?
係道比較耐嘅人都知紅魚大大成日報料啦.
你咁懷疑又唔見你講下d事實黎聽.:ar:

其實有幾人真係睇過套野 ?

我覺得37以上果d 兄弟對佢有d印象

早幾年買左一set , 玩左幾次變裝, display左3個月左右已經入返盒

質素比而家果d所謂合金好d.