Toysdaily 玩具日報

查看: 54704|回復: 27

人人都入, 真係咁好? 重高達Mk.II

第一隻被喻為唔似高達既高達! 重高達MK.II終於合理商品化!

巨大感不輸重高達! 機體/變型複雜程度更遠超重高達!

當年嚟講被受爭議既樣貌! 商品亦忠實程現, 唯眼神不夠邪惡!

身上decal跟重高達有七成相同!

基於造型, 細節更多, 貴3000yen係有原因!

頭部可脫亦忠實程現!

精神感應臂可脫下

做Demo時, 前額可脫下露出駕駛艙, 如今取消, 為何?

Funnel可貯存於背部噴射器!

可惜, 不能變型! 只另送四支開拓版!

唔知點解, 我只認同它的駕駛員為露沙美...到而家都唔明Axis點解可以"執"到佢...唔通好似Gundam battle universe內, 只係o係太空發現即可回收? 無道理......

很多人評
唔似高達既高達:ice:
都唔係la都幾型呀:78:
請問這隻重高是否不必加上任何支架或配件就可以變型???
睇左咁多post
其實變型多唔多換件, 成隻實唔實淨??
合金地方係邊度?
原帖由 hystericireul 於 11-8-2008 11:04 AM 發表
請問這隻重高是否不必加上任何支架或配件就可以變型???

是!
原帖由 Endless 於 11-8-2008 11:07 AM 發表
睇左咁多post
其實變型多唔多換件, 成隻實唔實淨??
合金地方係邊度?

換雙拳, that's it! 內骨格8成合金
Nice pic..what lens you are using ah? thanks
唔知有無人留意到, 呢隻高達o既手臂上肢設計有問題, 佢前後都有兩條喉, 條喉咁粗, 但連接位就勁薄, 有 d 勉強 ......

另外, 如果隻手上肢一轉, 條喉就會無嘢連接 ......

純粹個人感覺, 並無挑剔之意.
原帖由 rto 於 11-8-2008 12:41 PM 發表
Nice pic..what lens you are using ah? thanks

Sigma 18~50mm f2.8
我覺得呢隻唔靚.....都係重高正D:71: :71:
可動性高唔高呀?????:?
原帖由 lego哥C拉 於 11-8-2008 15:32 發表

冇乜架,本來o係片入面D MA都係唔多郁得架啦
原帖由 lego哥C拉 於 11-8-2008 03:32 PM 發表

worse than MK I
樓主隻好perfect,我隻條黃色領邊有好多細微花痕......:time:
我隻有一大點厚油漬在腰到重要在前面:help: