Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 7月 魂限 超合金 MIGHTY STRIKE FREEDOM GUNDAM 突擊自由高達極

講似呢隻係似電影中個樣, 但超合金呢個系列的可動好差下的, 叫做有燈囉

BANDAI又有MB及MGEX個模, 只係差背包, 又點會唔出呢?

不過咁, 超合金都2千, MB一定2500級喇,  而且之前MB的S.F.咁好炒下哇
大家已經忘記左超合金風靈既慘劇...
對呢個系列有陰影,等MB版/METEAL ROBOT魂算
已有圖話超合金出異靈及沙煞比,版主閃左?
熱狗OO 發表於 29-1-2024 06:05 PM
已有圖話超合金出異靈及沙煞比,版主閃左?

原來已post; 睇真d隻沙煞比太瘦而眼亦太透光了,浮遊炮未必有特效,睇定d先。
188mm 賣3萬6日元,仲細過Metal build , 邊到值?
馬仔 發表於 29-1-2024 07:53 PM
188mm 賣3萬6日元,仲細過Metal build , 邊到值?

唔係計值, 係計愛
請問是否會出 MB?
見這個超合金外型好似好笨拙

係,但個樣真係唔得囉!
馬仔 發表於 29-1-2024 10:11 PM
係,但個樣真係唔得囉!

我覺得個樣OK喎, 似劇中嘛, 你話設定唔靚就另一回事, 造就造得似, 我唔係唔喜歡魔改, 但原裝造得好都OK

對我來說保持到設定/劇中個樣但造到高可動為玩具最高工藝

咁超合金呢條LINE的可動自古以來都不大行的, 或者呢條LINE唔係SELL可動

說回沙煞比, 有點擔心的是文中有關 "質感" 果段寫係15CM高, 如果咁細隻就一定無興趣喇
馬仔 發表於 29-1-2024 10:11 PM
係,但個樣真係唔得囉!

If這樣合口味乎?(from Facebook 某link)
熱狗OO 發表於 30-1-2024 07:30 AM
If這樣合口味乎?(from Facebook 某link)

今次freedom電影入面角色,全部好似Build fight 入面d角色,隻人左合右合咁砌埋一齊,都唔似原創角色。

溝得好睇無乜所謂, 但我覺得SEED系機設最大問題係愈來愈大的背包, 在玩具的結果就係好多都企唔到  發表於 30-1-2024 10:16 AM
馬仔 發表於 30-1-2024 09:16 AM
今次freedom電影入面角色,全部好似Build fight 入面d角色,隻人左合右合咁砌埋一齊,都唔似原創角色。 ...

SEED從一開始就係玩復核初代的故事的啦, 所以機體都係初代出過的機體
SEEDD就係繼續抄Z的, 所以你覺得左合右合係好正常, 哈哈
th0220 發表於 30-1-2024 09:44 AM
SEED從一開始就係玩復核初代的故事的啦, 所以機體都係初代出過的機體
SEEDD就係繼續抄Z的, 所以你覺得左 ...

SEED係把初代至Z做一次

SEED-D絕對唔似任何一代, 格硬說起初一段反而係參考馬反, 因為掟垃圾嘛; 落左地球開始係亂9黎, 到基拉出直頭係劇本失9晒控

0 秒 sold out … 想幫襯下 pbhk 都唔得 law