Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年6月 超合金魂 GX-71SP 百獸王 GOLION / VOLTRON CHOGOKIN 50th Ver.

Hawk 發表於 5-12-2023 02:38 PM
有位擺就買5pro果隻,成隻比例正好多,而家又跌咗好多……

岩岩GOOGLE, 係靚既, 但又大又貴好多喎.... 近4千.... 點跌都唔會低過3千呀? ....

及真係太大喇, 高過合金魂版至少1/3

豪宅L或貨倉L專用...
熱狗OO 發表於 5-12-2023 09:50 PM
岩岩GOOGLE, 係靚既, 但又大又貴好多喎.... 近4千.... 點跌都唔會低過3千呀? ....

及真係太大喇, 高過 ...

土地問題,咁大隻冇位display
熱狗OO 發表於 5-12-2023 09:50 PM

及真係太大喇, 高過 ...

哩隻初出係接近5k的,已跌咗k幾……
唔駛豪宅,你買個高身放得落1比4嗰的display box已經好正

Asukakeki 發表於 5-12-2023 10:41 PM
土地問題,咁大隻冇位display

如果冇位,合金魂版我覺得都靚既,問題你鍾唔鍾意啲電鍍啫
Hawk 發表於 5-12-2023 11:28 PM
如果冇位,合金魂版我覺得都靚既,問題你鍾唔鍾意啲電鍍啫

TO ME 無愛,

幼稚園時我都好鍾意既, 又彩色又有人面, 合當年死小孩口味

但當我長大後睇廸士尼既獅子王時諗清楚原來獅子係乸先至無宗毛之後我對此機設的感覺跌至負數

所以超合金魂都真係... 未必買, 除非又銀河鐵道就考慮下, 不過我知無可能
熱狗OO 發表於 6-12-2023 01:29 AM
TO ME 無愛,

hahaa~ 師兄都谂得幾有道理, 吾知設計過程佢地有冇爭論呢個point, 不過真係好難兩全其美, 成就呢隻經典
我都係細過睇過下覺得佢幾型,但印象唔深,直到玩機戰先記得佢,唔算有愛,5pro太大件,就算入手可能終身訓盒,又唔平。合金魂都要考慮下先

一齊排$999XD  發表於 6-12-2023 11:28 AM
hk大人 發表於 6-12-2023 10:32 AM
hahaa~ 師兄都谂得幾有道理, 吾知設計過程佢地有冇爭論呢個point, 不過真係好難兩全其美, 成就呢隻經典  ...

最重要係套卡通片唔好睇, 當年亞視有做美版我都有看過不少, 基本上對劇情回憶係0, 真係一丁點都唔記得

但果首美國版的死人歌旋律(合體時及ED果首)我仍記得非常清楚

而後來機戰有出的集數我就無玩過了
熱狗OO 發表於 6-12-2023 01:29 AM
TO ME 無愛,

話晒佢兩批貨都好似冇品質問題, 銀河鐵道就應該冇可能
去到円價5算幾都已經有難度, 如果真係到呢個價都會入
因為5 pro一隻等於佢兩隻......
其實呢隻SP個價好似同第一代再販個價差唔多喎, 唔知小弟有冇記錯

package

超合金魂 GX-71SP 百獣王ゴライオン/VOLTRON CHOGOKIN 50th Ver.
●39600円、2024年6月予定●約27cm

https://hjweb.jp/article/1293950/

好似幾正,好彩之前太貴無入,估佢可能有懷舊封面盒?

如果訂,會不會再跌
39600円呢個價真係OK,入得過
都有興趣喎