Toysdaily 玩具日報

查看: 12680|回復: 50

[新品消息] 2024年6月 超合金魂 GX-71SP 百獸王 GOLION / VOLTRON CHOGOKIN 50th Ver.

超合金魂 GX-71SP 百獣王ゴライオン/VOLTRON CHOGOKIN 50th Ver.
価格: 39,600円(税10%込) 36,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年06月

全高約270mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・黒獅子
    ・赤獅子
    ・緑獅子
    ・青獅子
    ・黄獅子
    ・十王剣
    ・ダブルソード
    ・スペースカッター
    ・各種武装
    ・専用台座

https://tamashiiweb.com/item/14703/

技窮的笨大要不斷loop R版, 好快又V型,,,,等, ,這支71SP,不知有幾特別, 真的看不出
腰,大脾同手關節位由灰銀變左電鍍色。
已有blitzway果隻就夠,但其實笨大哩隻都做得幾正,當時因為炒價所以冇買……
馬仔 發表於 24-11-2023 05:02 PM
腰,大脾同手關節位由灰銀變左電鍍色。

同埋,Bikini三角褲變咗短褲,地台淺藍變黑色。咁又reissue.....起碼都加D人仔啦....
Hawk 發表於 24-11-2023 05:12 PM
已有blitzway果隻就夠,但其實笨大哩隻都做得幾正,當時因為炒價所以冇買…… ...

冇買我反而覺得師兄你幸運。我買完就出Blitzway,兩者完全高下立見。只揀一隻一定揀Blitzway。
ToyKnife 發表於 24-11-2023 05:34 PM
同埋,Bikini三角褲變咗短褲,地台淺藍變黑色。咁又reissue.....起碼都加D人仔啦.... ...

佢呢隻叫sp, 所以只會改色唔會加野。
馬仔 發表於 24-11-2023 05:38 PM
佢呢隻叫sp, 所以只會改色唔會加野。

唉,I mean笨大真係好無誠意。用SP或R,都係佢哋自己決定啫,都係攞同一個模用多次,要賺錢都俾少少誠意啦~
ToyKnife 發表於 24-11-2023 05:37 PM
冇買我反而覺得師兄你幸運。我買完就出Blitzway,兩者完全高下立見。只揀一隻一定揀Blitzway。 ...

都唔係架,blitzway大隻好多又貴好多呢,唔係個個有位擺,有是但1隻就夠
ps: blitzway嗰隻而家跌到好甘,有位真係可以買……
大髀做電鍍,但後面大大個窿唔會改
咁快變相再販?

記得當年係第一隻3萬YEN級合金魂, DILL DILL聲, 依家好似求L其都過3萬YEN

還好日圓插水, 貨量多唔炒的話物諗下囉, 999呢隻唔會喇, 有世界市場, 我估有幸千五都好盡
Hawk 發表於 24-11-2023 05:47 PM
都唔係架,blitzway大隻好多又貴好多呢,唔係個個有位擺,有是但1隻就夠
ps: blitzway嗰隻而家跌到好甘, ...

I think the drop is because there is a new Japan limited version which will launch very soon, with one more fire sword...

同一角色盡量都不想入兩隻,除非造型或 gimmick有好大分別。
舊版

兩隻(Blitzway同超合金)都無,會到時候觀望下個現貨價再睇下入手邊隻
咁多廠短時間出咁多款 係愛既都已經買咁 再出到周街貨都只係等跌價 呢隻係做得好既 但係有消化能力問題