Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 7月 魂限 ROBOT魂<SIDE AB> GALLABA

ZZGverka 發表於 22-10-2023 12:29 AM
3隻會變大嘅
只有呢隻大雀仔
係冇格劍同奧拉斬

可能係因為同瑞華士一樣都係高火力高速度打一擊脫離,但加拉巴有戰艦級主炮同多支機槍,反正都係打後走,與其用劍衝到近身不如射完走,而且佢速度比翼霸變形更快,仲有跟設定佢同瑞華士有同等奧拿力,要選當然選火力同速度更高的。
佢巨大化後變返細係因為比女王用奧拿力強行阻止完全巨大化。如果佢完成巨大化,以佢武器巨大化後口徑同火力+速度都唔係野少。
eddiem249 發表於 22-10-2023 12:37 AM
仲有一架非人型機未出,大部份奧拿機械既設計者
秀特·威朋(ショット・ウェポン,聲優:田中正彥)出身於 ...

咁即係呢架: 波佩利 (Bubuly). 由秀特·威朋 (Shott Weapon) 的女友美姿 (Muisy POR) 駕駛.
個人覺得甚至乎連中型艦艇積拉勒 (Zelana) 都有機會出, 不過會係咩比例就好難講. (曾經有模型 1:550)

ZZGverka 發表於 22-10-2023 12:29 AM
3隻會變大嘅
只有呢隻大雀仔
係冇格劍同奧拉斬

其實大雀仔好勁架, 係高性能轟炸機, 類似高達入面既MA.
TAMASHII NATIONS STORE TOKYO

https://hobby.dengeki.com/news/2118186/2/

ROBOT魂 ガラバ
●発売元/BANDAI SPIRITS コレクターズ事業部●価格未定、発売時期未定

新生登霸

https://hjweb.jp/article/1251134/

stonekeung01 發表於 28-11-2023 05:35 PM
ROBOT魂 ガラバ
●発売元/BANDAI SPIRITS コレクターズ事業部●価格未定、発売時期未定

新的昆霸太型囉, 沒有ANIME味, 是次HG比佢好

ROBOT魂 <SIDE AB>ガラバ

https://hjweb.jp/article/1293895/

ROBOT魂 <SIDE AB> ガラバ
ABS&PVC製可動フィギュア
全長:約245mm
主な商品内容:本体、交換用ワイヤー・クロー×2、交換用キャノピーカバー、ショウ・ザマ ミニフィギュア、黒騎士 ミニフィギュア、黒騎士 ミニフィギュア(着座用)、ショウ・ザマ ミニフィギュア用支柱、黒騎士 ミニフィギュア用支柱、補助アーム×2、専用支柱2種、台座、台座専用ジョイント
発売元:BANDAI SPIRITS
価格:29,700円(税込)
2024年7月発送予定
https://tamashiiweb.com/item/14810/

港魂

THE ROBOT SPIRITS <SIDE AB> GALLABA
https://p-bandai.com/hk/item/N2726594001001

包人仔,不錯..........
以玩具黎講貴得過份.... 得個大字, 係完全無野玩,

你睇下加多百零蚊隻CCSTOYS GUNBUSTER大幾多及多幾多野玩?

哦唔好比大陸廠比同廠高達好吧? 差不多價的S高達的性價比係米高好多?

賣點只係罕有, 絕對深度FANS向, 睇德叔開箱算
熱狗OO 發表於 26-1-2024 10:48 AM
以玩具黎講貴得過份.... 得個大字, 係完全無野玩,

你睇下加多百零蚊隻CCSTOYS GUNBUSTER大幾多及多幾多野 ...

腳短GUNBUSTER? 不了