Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP[SHOKUGAN MODELING PROJECT] V型電磁俠 & PB限定 V Together Set

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] V型電磁俠 V Together Set【PB限定】

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT]超電磁マシーン ボルテスV Vトゥギャザーセット【プレミアムバンダイ限定】
メーカー希望小売価格: ¥11,360(税込:¥12,496)
2023年12月 発送
https://www.bandai.co.jp/candy/products/2023/1000197177.html

PBHK
SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] VOLTES V V TOGETHER SET
https://p-bandai.com/hk/item/N2692551001001

都ok靚仔喎,可動又唔錯咁,但食玩模型都7百幾,不過如果出合金又實過2k……
唔計武器, V型機械人 魂限版有 white line + 銀色上色. 因為係砌既, white line 段古係貼紙 !~?

上次超力係普版, weapon/effect parts 就魂限 夾埋$550左右, 不過武器parts 我就無入

呢隻V型可動好似好過DX版

我寧願要砌多過成品
taifat 發表於 18-8-2023 12:38 PM
呢隻V型可動好似好過DX版

其實以現今合體玩具的技術,DX 直頭可以話用差來形容

我童年時有 V 型超合金大 boxset, 所以對佢特別有感覺
但 DX 真係吸引唔到我買 (未出之前我係好期待,但發表後,左睇右睇都覺得佢差,最終放棄)
V籮之嘰鏈!

嘩港魂 sold out,香港人真係好鐘意 v形
7百幾蚊買隻要砌,我不如買盒action toys 或暫舊合金魂,或者儲多d錢等佢DX出新版好過。
有set 4xx,是否只差左隻飛機, 章魚 和 部份武器?
Vince 發表於 19-8-2023 10:29 AM
嘩港魂 sold out,香港人真係好鐘意 v形

幫屋企個賓妹買埋掛?
Rider 發表於 19-8-2023 11:35 AM

係!普通版少了以上配備
Rider 發表於 19-8-2023 11:35 AM

近似舊超合金配色 (主要係駕駛倉玻璃黃色)
噴咗銀色無咁膠,同埋腰間有懷舊貼紙

如果唔需要,咪唔值囉
難得港魂SMP會賣晒。