Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 1月 魂限「METAL BUILD」PROVIDENCE GUNDAM 天意高達

kennethli 發表於 27-1-2024 01:42 AM
點解一部宇宙用既機體, 咁多人會expect 佢會"企"到...

因為玩具係造俾受重力束縛的舊人類。
琴晚開盒,好肯定同你講︰加左背包一定「企唔穩」,要用METAL BUILD個 STAGE先得。
插位有兩個揀︰1.屎忽窿位;2.背包位
以往經驗,背包位個軟膠連接PARTS耐左有機會爆,所以你只能插屎忽窿

隻野係「空間殺手」,我都頭痕緊拆唔拆浮游炮黎DISPLAY。
睇咗開箱,又出得幾唔錯喎,可動,連動同承托配件都做得幾好,笨大係咪賣得貴既高達嘢至會做好啲呢?
Hawk 發表於 28-1-2024 03:20 PM
睇咗開箱,又出得幾唔錯喎,可動,連動同承托配件都做得幾好,笨大係咪賣得貴既高達嘢至會做好啲呢? ...

睇了戴盟兔,好鐵機巧,除了無燈、不夠特效及那廢物萬年stand呢d Bandai例牌缺點以外堪稱近年最完美的人形成品作。亦秉承bandai優良傳統: 冷門角式用心造; 呸!
幫Bandai發表一下心理OS
出的不好被呸,出的好也被呸
做玩具給你們玩真難!!!
今次有冇改善mb以往嘅關節炎設計?見雙手嘅武裝好似都幾大把下,怕拎得耐都會變鬆
可能大家對笨大既期望愈來愈低,無鑊氣已經要俾十個讚笨大。
孤仔還未到~~~
hinaoi 發表於 29-1-2024 09:16 AM
今次有冇改善mb以往嘅關節炎設計?見雙手嘅武裝好似都幾大把下,怕拎得耐都會變鬆 ...

關節好實淨。
係預左要用STAND,咁既重量,「企屍」個髖關節一定捱唔到好耐
熱狗OO 發表於 28-1-2024 08:54 PM
睇了戴盟兔,好鐵機巧,除了無燈、不夠特效及那廢物萬年stand呢d Bandai例牌缺點以外堪稱近年最完美的人 ...

有MG模型, robot魂又有, metal robot又有
天意都叫冷門??黑人問號

你岩既, 對我來說冷門了少少  發表於 29-1-2024 10:13 PM
雖然故事尾段打仗亂到九彩 但話哂都算係最終boss喎 同基拉都打過幾場 點算冷門呀