Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: clpcmt

[玩具報告] Metal Composite 死神降臨

bigbigfriend 發表於 27-7-2023 08:54 PM
咁呢個對我確實唔係咩缺點,你幅相嘅角度對我來說已足夠,因為我清楚GFFMC呢個系列嘅定位係乜嘢,我也很 ...

幅相嘅角度緊係夠啦,嗰隻係MG黎嫁嘛
GFFMC嗰隻就係會比前裙甲檔住,做唔到呢個角度,當然,如果唔怕刮漆夾硬迫上去,又或者拆咗前裙甲,擺好再嘗試砌番上去或者都有可能做到嘅

盡了,因為前裙甲嘅裝飾會同腰部相撞,揭唔起,所以儘管本身有同W0嘅偏移股關節,但都比前裙甲搞到冇用武之地

hinaoi 發表於 27-7-2023 09:00 PM
GFFMC嗰隻就係會比前裙甲檔住,做唔到呢個角度,當然,如果唔怕刮漆 ...

唔……咁呢個位係可以做好啲,點都好,玩具已買回來,多點欣賞,小點抱怨。
bigbigfriend 發表於 27-7-2023 10:10 PM
唔……咁呢個位係可以做好啲,點都好,玩具已買回來,多點欣賞,小點抱怨。 ...

前裙設計甲真係有D問題... 可以話有DD遺憾

當年MG Exia個前裙甲上跳設計係非常好,之後Freedom 2.0, ZZ Ka都係好好的方案,
完美解決左同類問題,但可惜的竟然係無咩成品用返同一設計

不過真係啱啱先知哩隻死神都有得爆甲,
睇下隻野返到黎可以點搞先,加磁石片可能係選項之一

對翼原來做左成5~6段拉伸,流晒口水,不過都應該有D重量
玩玩具最緊要開心,每個系列有佢自己嘅特色,將佢嘅特色玩到最盡,或者玩到人哋玩唔到嘅,咁一定會係最過癮最開心,所以買咗就要開盒,佢有咩嘢潛能,唔同玩家有唔同嘅發揮,所以期望大家開盒影相睇吓大家嘅無限可能性
hinaoi 發表於 27-7-2023 09:00 PM
GFFMC嗰隻就係會比前裙甲檔住,做唔到呢個角度,當然,如果唔怕刮漆 ...

直頭唔合格喇! FIX都咁話! FIX大L晒呀?
熱狗OO 發表於 29-7-2023 11:09 AM
直頭唔合格喇! FIX都咁話! FIX大L晒呀?

睇番隻wing同wing0,都係可以抬腿甚至高過90度,呢隻地死嘅跨部到係同樣嘅設計,分別就在於裙甲嘅造型,既然造型同wing唔同,咁其實係應該就番個新造型去作出一d小更改,而唔係搬字過紙就算,但而家bandai就係咁樣做,實在係有d偷懶咗

今次玩少隻省回的錢睇第二D  發表於 29-7-2023 12:20 PM
hinaoi 發表於 29-7-2023 11:18 AM
睇番隻wing同wing0,都係可以抬腿甚至高過90度,呢隻地死嘅跨部到係同樣嘅設計,分別就在於裙甲嘅造型, ...

Bandai冇嘢做唔到, 只係佢想不想做
是次又俾佢測試到可以喺高價產品的可動性上求Q其, 咁大家繼續捱性價比低的產品吧。

看當初訪談,這次開發重點都在那組翅膀,他們為了這個翅膀搞了整整一年。
現在玩具玩來玩去每家差不多都這樣的性價比。Gffmc 注重的不是可動,還是一些原創的設計。
希望ew 五子出齊。
Wing 我不同色買了兩隻,這隻死神沒意外我可能也會買兩隻轉色。