Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] METAL STRUCTURE 解体匠機 RX-93 ν GUNDAM 再販

sbyk 發表於 27-7-2023 07:16 PM
講正價真風趣。有正價都輪唔到我地買啦。唔駛俾多5成嚟買都叫做執到囉

咁係咪要感激笨大/衰華行/炒家皇恩浩蕩,可以割愛用十一算友情價賣俾用家?
fallout8 發表於 27-7-2023 08:00 PM
咁係咪要感激笨大/衰華行/炒家皇恩浩蕩,可以割愛用十一算友情價賣俾用家? ...

十一算買得到你咪偷笑囉。我訂貨都要8算
除非PB上訂, 否則店家也會被代理商弄得要提高價賣
Hoiwing 發表於 27-7-2023 06:00 PM
請問當年正價是多少?

當年見到街舖一萬有找
fallout8 發表於 27-7-2023 07:13 PM
10萬yen, 當年七算,合理價應該係七千幾。

當年初出貨量好少,好多店都cut單,9千先買到,之後沙剎比貨量己多好多
sbyk 發表於 27-7-2023 07:16 PM
講正價真風趣。有正價都輪唔到我地買啦。唔駛俾多5成嚟買都叫做執到囉

果時我同埋個fd去間老友店訂,老友之後也比人cut單,現貨9千也比人秒殺,所以真係吾會有乜照円價或7千買到,沙刹比貨量己多好多
我覺得今次會正價買到喎, 出埋沙煞比後廠方計到幾多需求架喇, 貨量會精準好多的
正價入到我都唔買喇,入得佢又要入浮遊炮,跟住又會想入埋隻鴨脾襯一對,邊有咁多位同錢錢喎……
有錢人玩意。
解体匠機 RX-93 ν GUNDAM 1月再販
專用 Fin Funnel 1月魂店抽選販賣

https://twitter.com/t_features/status/1697511108289192112?s=20

Fin Funnel 又限量 …… 有人買 Ni Gundam 唔買飛翔炮嗎?什麼策略 ⋯⋯
上次6支炮已經魂限 今次仲要抽選
印像中上次港魂好似無開 今次?
抽選好少街鋪會開訂 又要食炒啦
cheang666 發表於 3-9-2023 01:22 PM
上次6支炮已經魂限 今次仲要抽選
印像中上次港魂好似無開 今次?
抽選好少街鋪會開訂 又要食炒啦 ...

上次已經炒到飛起, 比錢預訂, 商家都搶唔到貨, 或者要加錢才可以搶到 ... 今次抽選, 矣 .......

我個人覺得, 買 Nu Gundam, 怎可以唔買飛翔炮
有無師兄都係買咗返嚟玩一次之後入返盒放喺屋企幾年封曬塵
mkmlo 發表於 3-9-2023 03:26 PM
上次已經炒到飛起, 比錢預訂, 商家都搶唔到貨, 或者要加錢才可以搶到 ... 今次抽選, 矣 .......

我個人 ...

魂限理論上係唔會CUT單既 訂幾多派幾多
如果你係訂完鋪頭話你知比人CUT既
只有一個理由 自己囉左去炒
當然我知香港魂限有部分係批左比瑞記做
瑞記有幾PK有玩B記貨都知 係會CUT既
但呢個後話啦