Toysdaily 玩具日報

[新品消息] SKY X STUDIO SXD-05 世界最後之日 GETTER ONE / 三一萬能俠 1 號

熱狗OO 發表於 7-7-2023 08:30 PM
話時話隻超合金魂之恥三一ARC無喇喇又一堆499應市中

見過399一段時間,真係買唔落手。

真係唔洗錢都縑阻訂....  發表於 7-7-2023 11:00 PM
呢隻睇落去設計同Kingart嗰隻三一有幾分相似,特別係腳既位,其實係咪兩間廠有關係?
bigbigfriend 發表於 5-7-2023 07:33 AM
我已講咗好多次,呢間廠(包括Kingarts)真係要好好請個專業美術設計師,嗰啲咁嘅刻線,好似業餘模型玩家作品 ...

我覺得刻線幾有特色喎
同我幾條左單lo, 笨啦lo 前開口底褲差唔多
好有男子氣概
有興趣既師兄得閒經過左單lo欣賞下

#曲

Bandai學下人點做魔改三一嘅下身可動啦

又有內構,正~ 唔貴應該訂架喇
正……但未有size snd price
WINGRAINWING 發表於 16-7-2023 11:35 AM
正……但未有size snd price

updated

SKY X STUDIO SXD-05 真ゲッターロボ 世界最後の日 GETTER 1
建議零售價:HKD 1798/套 = RMB 1680
出貨日期:2023年第三季

產品特色:
1. 日本DYNAMIC正版授權。
2. Figure呎吋:高25CM可動成品。
3. 產品材質:ABS、合金、PVC。
4. 亮燈功能:眼睛及腹部。
5. 高可動性。
6. 身體部份機械內部展示(不影響可動功能)。
7. 主體+斗篷重量1015g。

配件清單:
主體x1件。
斗篷x1件。
互配戰損甲x11件。
戰斧x2把。
槍炮x2把 支架x2台。(連接手配件)
三一死光特效配件x1件
互換手型x5對。
底座x1台。
支架x1台。
流龍馬人仔x1件。
胸口配件x1件。
組合維修站基地支架x9件(備用)。

※圖片只作參考,產品以最終貨物實物為準。
好似幾正喎,有25cm高
睇相以為有三一G地台,有必訂
請問呢間公司出的野的質素係得唔得的?

買過之前既帝皇我覺得ok, 你驚既等出哂片至入現貨都未遲,反正一樣價……
始終覺得5PRO嘅比例同關節處理好睇啲. 面相又靚.

mpchi 發表於 17-7-2023 01:51 PM
始終覺得5PRO嘅比例同關節處理好睇啲. 面相又靚.

5pro靚就一定架啦,尤其冇魔改幾乎100%跟足原著更加令人容易接受,但唯一冇辦法處理到嘅就係大底褲嘅可動限制囉,腿抬唔到90度
hinaoi 發表於 17-7-2023 05:59 PM
5pro靚就一定架啦,尤其冇魔改幾乎100%跟足原著更加令人容易接受,但唯一冇辦法處理到嘅就係大底褲嘅可動 ...

不過要爆開條底褲先可以大比上90度以上唔係人人接受到, 你睇佢張張相都唔比你睇佢爆底褲就知啦.