Toysdaily 玩具日報

[新品消息] SKY X STUDIO SXD-05 世界最後之日 GETTER ONE / 三一萬能俠 1 號

ming123 發表於 4-12-2023 08:23 PM
個樣咁卡通,對角既角度又怪怪地

螢幕截圖 2023-12-04 下午9.40.47.png   
頭雕 係 SKY  弱項!
黑三一 係三隻中 3D 化太差 !
對角角度有問題 同眼好Q版   口罩應該用銀色 唔好用灰銀  ! 需然訂了,等派貨,但頭雕真係好醜 ......現在先見配色咁差,

成嚿黑卒卒, 咩造型都睇唔清
早乙女Getter 發表於 4-12-2023 10:25 PM
對角角度有問題 同眼好Q版   口罩應該用銀色 唔好 ...

呢隻野對眼係好大問題,而且係無戰損甲,仲要同上一隻同價,應該唔會入手。
https://www.youtube.com/live/L_HCvTLpjWg?si=dtefHEzQmZ03llDL
(韓國直播自己飛住睇)原來格納庫有燈個喎~
訂咗佢同blitzway黑三一,希望都係12月派埋啦
馬仔 發表於 5-12-2023 07:59 AM
呢隻野對眼係好大問題,而且係無戰損甲,仲要同上一隻同價,應該唔會入手。 ...

一早訂咗,無計 ,
其實整體OK架 ,
係頭真係好樣衰 !係感覺太浪費咗,如果頭做返靚D就好,
5pro 黑三一都訂了,SKY 提了5Pro黑三一賣點!
wwwkcc 發表於 5-12-2023 09:01 AM
https://www.youtube.com/live/L_HCvTLpjWg?si=dtefHEzQmZ03llDL
(韓國直播自己飛住睇)原來格納庫有燈個喎~ ...

上個月以經有相公佈有LED
早乙女Getter 發表於 4-12-2023 10:25 PM
對角角度有問題 同眼好Q版   口罩應該用銀色 唔好 ...

佢對眼要着燈先靚。
其實佢可以學ccs係透明件上色,咁就算唔著燈對眼都唔會黑曬咁難睇,但係依個做法既缺點係著燈時無咁光。
對眼如果可動會唔會好玩過發光
fallout8 發表於 5-12-2023 12:03 PM
佢對眼要着燈先靚。
其實佢可以學ccs係透明件上色,咁就算唔著燈對眼都唔會黑曬咁難睇,但係依個做法既缺 ...

佢有上銀色係底 ,所以唔開燈更加暗 ,因唔受光,

其實細個玩過有用黃色原色膠就可以開燈有發光效果,關燈就見返靚靚眼白
舉槍的時候要注意手臂後面的連動關節,因為油壓管的設計在極限角度的時候會比較難收回去,大力不一定出奇蹟,我的零件就壞了,修復花了點時間><
我都係鍾意紅三多D

fallout8 發表於 5-12-2023 12:03 PM
佢對眼要着燈先靚。
其實佢可以學ccs係透明件上色,咁就算唔著燈對眼都唔會黑曬咁難睇,但係依個做法既缺 ...

我都諗緊用咩方法搞搞係紅三一, 可以令佢唔著燈時都清楚對眼
kyostanley 發表於 7-12-2023 10:42 AM
我都諗緊用咩方法搞搞係紅三一, 可以令佢唔著燈時都清楚對眼

同感
玩具係用嚟玩嘅,好玩一定係sky ,Blitzway 嗰隻冇咁多嘢玩,連地台都冇