Toysdaily 玩具日報

[新品消息] METAMOR-FORCE 勇者指令 Dagwon / 達古奧

火炎達古奧只得8吋高.........
勁力古奧也只得8吋高多一些.........
大合体後的超火焰達古奧最多也只是12吋高.........太細小了!
睇翻METAL BUILD果邊原來金屬關節都會變鬆或斷, 都係到時睇片算
展示 updated

G-man 發表於 28-4-2023 10:15 PM
大合体後的超火焰達古奧最多也只是12吋高.........太細小了!

所以真的不需要訂,看看就好,等日後其他廠出合比例的更好玩
去千值睇到細1CM的鐵人28 DISPLAY, 真的比想像中細隻
G-man 發表於 28-4-2023 10:15 PM

12吋(1尺)已經有30cm咁都算叫矮咁千記起碼要做噃當年嘅Takara嘅高度先至好玩
咁你自己上X萬中心的「千值殿」試版是否合你心意啦!咁細隻我自己就真係唔啱玩、心目中要好似pose+咁大隻才合自心意!你認為自己0K咪去落訂咯!我支持你
G-man 發表於 10-5-2023 03:35 PM
咁你自己上X萬中心的「千值殿」試版是否合你心意啦!咁細隻我自己就真係唔啱玩、心目中要好似pose+咁大隻才 ...

如果我冇記錯嘅話post+啲機械人合體之後全部都唔過12吋(平均大約25cm高) ,咁樣相比之下超級火炎達古奧已經係高佢地ddddd咁多喎
大合体後才得12吋你也可以接受、咁你咪比錢去訂咯!但唔代表我個人可以接受、所以亦唔會去訂
godbless1234 發表於 10-5-2023 04:38 PM
如果我冇記錯嘅話post+啲機械人合體之後全部都唔過12吋(平均大約25cm高) ,咁樣相比之下超級火炎達古奧 ...

千值出名,貴,joint 位用料差,細隻,無咩合金,鐘意拆開賣配件,

接受到以上問題,就要買番隻玩下。
godbless1234 發表於 10-5-2023 04:38 PM
如果我冇記錯嘅話post+啲機械人合體之後全部都唔過12吋(平均大約25cm高) ,咁樣相比之下超級火炎達古奧 ...

我諗果位師兄玩開超合金魂掛
12吋我覺得唔細喎 咁高達dMB都係唔啱佢玩
hong1971 發表於 10-5-2023 07:35 PM
我諗果位師兄玩開超合金魂掛
12吋我覺得唔細喎 咁高達dMB都係唔啱佢玩

高達系的確無咁大問題
不過超級系既逹古奧就真係會睇落氣勢少D
buddylee 發表於 9-5-2023 09:12 PM
所以真的不需要訂,看看就好,等日後其他廠出合比例的更好玩

你個比例的思意係乜嘢定義?以依家千值練做出嚟個高度都好接近1:100, 大合體高度同超能加爾差唔多高,而泰丹GX又只係高超能加爾少少,無敵超能力爾又同GGG差唔多高,不過我估你只係話想隻隻大合體後都差唔多高啦(30cm左右),對我嚟講呢個size又太大隻,都唔係咁好把玩