Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Mini Action & Action合金 Voltron / 百獸王 / 金剛戰神

咁睇黎隻勇者警察無翻357年都出唔到
Updated

變形!合體!可動!合金!
全新系列『ACTION合金』隆重登場!

合體後身高約22CM,適合把玩、便於收藏的理想尺寸!
重現劇中的合體變形!玩味十足!
靈活的可動關節!輕鬆擺出各種帥氣姿勢!
主體多個部份以合金製成,無可比擬的精緻質感!

第一彈、VOLTRON LION FORCE金剛戰神百獸王!

產品名稱:ACTION合金 VOLTRON LION FORCE 金剛戰神百獸王
產品特色:不但能分體為五獅形態!更可通過替換部件來重現劇中的獅子腿收納造型!
材質:合金、ABS、PVC、POM
商品尺寸:全高約22CM
套裝內容:百獸王本體、十王劍、旋轉激光刀、雙劍、展示台座
建議零售價:港幣$1160
推出日期:2024年 第二季

哇, 成22CM高, 高過1/100的高達喎! 咁仲乜要買超合金魂呀?
千一抵玩
係抵的, 但今次外型真係少有地唔滿意, 太瘦, D獅子腳極幼
支持,唔洗笨大一間獨大。
熱狗OO 發表於 6-12-2023 03:15 PM
哇, 成22CM高, 高過1/100的高達喎! 咁仲乜要買超合金魂呀?

大細係睇你喜好 有d人中意mini版 有d人中意大隻韓版 有d中意超合金大細 有d人就睇$
不過呢隻外形唔得 尤其2隻腳好似2條方柱咁 變返黃藍獅子會無哂立體感 更加無腰部關節 獅子既動態做唔到
hong1971 發表於 6-12-2023 06:32 PM
大細係睇你喜好 有d人中意mini版 有d人中意大隻韓版 有d中意超合金大細 有d人就睇$
不過呢隻外形唔得 尤 ...

冇愛, 若只是爽下我覺得呢隻外形都OK。
佢再唔出光速電神, 小弟決定罷買AT嘅產品
go-go321 發表於 6-12-2023 05:17 PM
係抵的, 但今次外型真係少有地唔滿意, 太瘦, D獅子腳極幼

個個版本都係貓仔, 橫掂都係可以拆腳好心佢整粗啲啦
半田健人_555 發表於 6-12-2023 08:09 PM

好似灰模白模樣板都未有??我都想佢快啲出
半田健人_555 發表於 6-12-2023 08:09 PM

又咁講, 佢由頭都尾都無正式開過訂, 又無得話佢呃客, 佢display左幾年, 咪正如bandai之前年年出左好多預定會出的參巧仍品一樣, 到最尾影都無, at隻光速電神起碼講左會出
Asukakeki 發表於 7-12-2023 08:32 AM
好似灰模白模樣板都未有??我都想佢快啲出

動漫節已有彩色樣板, 仲係仲未有預訂同預計推出日期
DenloX 發表於 7-12-2023 12:04 AM
個個版本都係貓仔, 橫掂都係可以拆腳好心佢整粗啲啦

如果計合體外型, 我反而鍾意呢款, 佢似動畫入面多D, 之前超合金魂那款合體狀態下對腳其實太短, AT呢款就好正, 當然就得合體, 獅子型態我都覺腳太幼, 應該係為左就合體時手腳D位無咁凹入去, 但又唔想獅子腳太突出, 所以唯有整幼D獅子腳, 不過己有ES合金同埋會入MINI ACTION, 呢隻應該唔入了
同埋剛留意到佢比超合金魂有樣強D, 就係佢腳接地性比超合金魂高, 我見佢腳好斜, 都仲可以用藍及黃獅的腳踩住地下
光速电神有機會响呢條line 出