Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Mini Action & Action合金 Voltron / 百獸王 / 金剛戰神

紫月葵 發表於 2-1-2022 08:38 PM
其他人我唔知啦,但我自己就係會得閒就拎呢隻出嚟玩,拎嗰隻出嚟變
我買變形就係欣賞佢嘅設計,買番嚟唔 ...

變形合體機整到唔識變形合體其實都係問題..
不過分兩條LINE好過超換件變形合體....
又登入唔到 發表於 2-1-2022 08:50 PM
變形合體機整到唔識變形合體其實都係問題..
不過分兩條LINE好過超換件變形合體.... ...

同意,所以個人唔係太中意兩頭唔到岸嘅作品,可以同時兼顧晒兩邊就最好,但如果做唔到,寧願盡力處理好一邊仲好
紫月葵 發表於 2-1-2022 09:36 PM
同意,所以個人唔係太中意兩頭唔到岸嘅作品,可以同時兼顧晒兩邊就最好,但如果做唔到,寧願盡力處理好一 ...

但太多成日話人變完一次仲會唔會再變形合體的人了..
攪到市面要活動多過完善變形合體制度...
紫月葵 發表於 2-1-2022 06:44 PM
咁即係都係番番去之前個問題,如果有一日呢條line可能因為原材料貴咗/人工貴咗etc,而質素冇變,你係咪就 ...

首先師兄妳好似唔係好明我意思! 同有D偷換慨念! 個龍門開始唔知搬去邊咁!

我想講, 高唔高質好個人, 以我而言只要物品比到我既感覺係高於我付出, 我已經叫佢做高質! 如果廠方加價, 只要佢俾到我覺得性價比係高, 我都會覺得高質, 佢對得住個價, 都係高質, 但我唔話"我情願俾多小小妳出好D", 因為我覺得咁係好侮辱同大口氣! 因為"俾多小小"本身就好空範! 俾多2蚊? 20蚊? 200蚊? 定500? 邊一個價位係俾多小小? 同樣地妳俾多左小小之後又要點去滿足要求?

我唔明白, 當BANDAI收妳千幾二千都唔係高可動, 妳反而希望一盒208既玩具妳俾多小小可以有高可動? 呢個慨念真係好有趣~!
根本英俊 發表於 2-1-2022 11:27 PM
首先師兄妳好似唔係好明我意思! 同有D偷換慨念! 個龍門開始唔知搬去邊咁!

我想講, 高唔高質好個人, 以 ...

係囉,既然呢個係"你個人而言嘅標準",咁點解我又唔可以有"你我人而言嘅標準"?
你覺得達標,我就唔可以覺得唔達標嗎?
再者,你覺得好侮辱同大口氣,冇問題,你個係你嘅標準,但你憑咩管我?你係網絡警察?況且呢一開始都唔係好客氣啦,乜嘢叫做又係俾多小小既偉論?討論區唔可以有唔同意見嘅咩?定係你覺得你自己嘅就係道理,你唔同意嘅意見就係所謂嘅"偉論"?

同埋我幾時同你講"我係希望一盒208既玩具俾多小小可以有高可動"?我係話宇宙大帝追唔上頭4隻嘅變形心思囉
又登入唔到 發表於 2-1-2022 10:39 PM
但太多成日話人變完一次仲會唔會再變形合體的人了..
攪到市面要活動多過完善變形合體制度... ...

咁呢樣其實又冇乜所謂嘅,百貨應百客嘛,有d人中意玩可動figure自己擺pose,有d人厭擺pose太麻煩中意儲景品,又有d人中意變形合體嘅精妙設計,有唔同意見先會有進步,唔好一言堂,自己唔中意聽就ban人,咁就得啦
紫月葵 發表於 3-1-2022 01:01 AM
係囉,既然呢個係"你個人而言嘅標準",咁點解我又唔可以有"你我人而言嘅標準"?
你覺得達標,我就唔可以 ...

咁希望妳既俾多小小有一日可以成事! 加油啦師兄! 個龍門妳慢慢搬, 加油!
俾少少錢當自己大帝
208 已經好超值
唔 like 咪唔好買

你睇下 SMP !?
咪仲 wahahaa

雖然 SMP 我都有買
個身型唔錯喎
紫月葵 發表於 2-1-2022 09:36 PM
同意,所以個人唔係太中意兩頭唔到岸嘅作品,可以同時兼顧晒兩邊就最好,但如果做唔到,寧願盡力處理好一 ...

師兄講得好, 其實不只變形vs造型應分line, 造形vs可動, 合金vs塑膠成品, 成品vs模型, 大比例vs小比例, 各有自己的定位及把玩樂趣, 混在一起談無意義, 最好百花齊放, 玩家各取所需
百貨應百客,無隻like咪自己出設計圖搵人或自己整。
之前幾隻係咪出咗Q版先出正常身形?
waiwaiwai326 發表於 3-1-2022 09:41 PM
師兄講得好, 其實不只變形vs造型應分line, 造形vs可動, 合金vs塑膠成品, 成品vs模型, 大比例vs小比例, 各 ...

啱呀,就用最近隻mr魂wing zero同之前隻mb wing zero ew黎做例子,兩隻都係合金成品,都係有好多關節可扭同有相似嘅變形,但前者可以得閒扭下變下,後者就更適合執個靚靚pose之後入櫃display,可以見到就算同為可動figure,都有個體差異

所以點解要有討論區而唔係一言堂,下下都靜係可以讚唔可以有異見嘅,仲霸道過正苦嘅,咁仲黎討論區把鬼
灰版 updated
又有新目標, 最緊要出埋Q版